Οι λιποτάκτες του ISIS επιστρέφουν στην Ευρώπη!

0



Οι βομβαρδισμοί τούς οδηγούν σε φυγή από Ιράκ και Συρία, προκαλούν «πονοκέφαλο» στις δυτικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες

Χιλιάδες ξένοι εθελοντές από το 2014 που το Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε στο προσκήνιο αρπάζοντας μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και στο Ιράκ άφησαν τις οικογένειές τους, τα υπάρχοντά τους, τις δουλειές τους και έτρεξαν να ενταχθούν στις δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου. Πολλοί από αυτούς έφυγαν από τις πατρίδες τους πάνω σε μια παρόρμηση, πεπεισμένοι ότι θα μετάσχουν σε μια ουτοπία, σε μια ιδανική κοινωνία που θα διέπεται από τον ισλαμικό νόμο της σαρίας. Ορισμένοι αναζητούσαν συντροφικότητα και άλλοι την αίσθηση της αδρεναλίνης.

Ωστόσο τώρα, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Μελέτης της Ριζοσπαστικοποίησης, οι λιποταξίες, κυρίως τζιχαντιστών που προέρχονται από δυτικές χώρες, αυξάνονται καθημερινά και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους προκαλεί πονοκέφαλο στις υπηρεσίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τα κίνητρά τους είναι πολλά και διαφορετικά.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Κέντρου, που βασίστηκε στις συνεντεύξεις 60 λιποτακτών, οι περισσότεροι φεύγουν εξαιτίας του φόβου των αεροπορικών επιδρομών, της απογοήτευσης σε σχέση με αυτά που φαντάζονταν ότι θα συναντούσαν, της διαφθοράς των τοπικών ηγετών του Ισλαμικού Κράτους καθώς επίσης και των βίαιων συμπεριφορών και εγκλημάτων απέναντι σε άλλους σουνίτες μουσουλμάνους. Ειδικά το τελευταίο φαίνεται ότι αποτελεί τεράστιο κίνητρο λιποταξίας, καθώς είναι πολλοί εκείνοι οι ξένοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά βία, βαρβαρότητα, στερήσεις, έλλειψη κατανόησης ακόμα και διακρίσεις με βάση τη χώρα καταγωγής τους. Χαρακτηριστική είναι η φράση ενός Ινδού μαχητή, ο οποίος δήλωσε πως «αυτό δεν είναι τζιχάντ. Με έβαζαν να καθαρίζω τις τουαλέτες»!

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εθνικός συντονιστής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας Ντιντιέ Λε Μπε, «οι δυτικοί τζιχαντιστές αισθάνονται ότι άρχισε η τελική φάση και πολλοί αρχίζουν να μας στέλνουν μηνύματα για να μάθουν πώς θα επιστρέψουν». Ωστόσο ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος δεν παραλείπει να εκφράσει τις ανησυχίες του λέγοντας πως «μας ανησυχεί όταν κάποιος επιστρέφει, αφού δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι ειλικρινής ή σε αποστολή των τζιχαντιστών».

Και επίθεση Ισλαμιστών στη Σομαλία

Επίθεση σε στρατιωτική βάση της Σομαλίας με Αιθίοπες στρατιώτες πραγματοποίησε χθες η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ. Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην είσοδο της βάσης, που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και ανήκει στη στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ενωσης (AMISOM). Σύμφωνα με την AMISOM, οι δυνάμεις της αναχαίτισαν την επίθεση, σκότωσαν 110 αντάρτες και δέσμευσαν μεγάλη ποσότητα οπλισμού. Αντίθετα, οι αντάρτες είχαν υποστηρίξει νωρίτερα ότι σκότωσαν 60 στρατιώτες της Αφρικανικής Ενωσης, κάτι που ο εκπρόσωπος της δύναμης, υπολοχαγός Τζο Κίμπετ, διαψεύδει. Από την επίθεση φέρεται ότι καταστράφηκαν η πύλη της βάσης και ένα σημαντικό τμήμα της.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουνίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι λιποτάκτες του ISIS επιστρέφουν στην Ευρώπη!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator