Τσίπρας: Έναν (αναπτυξιακό) μύθο θα σας πω...

0



Ακούσαμε τον πρωθυπουργό προσεκτικά στο υπουργικό συμβούλιο να μιλάει για κόφτη χρέους, να λέει ότι τα δύσκολα πια πέρασαν και πως τώρα το κύριο βάρος της κυβέρνησης πέφτει στην κοινωνική προστασία των πιο φτωχών, στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές και στην προσέλκυση επενδύσεων για μια όπως τη χαρακτήρισε δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Αν και είναι αμφίβολα όλα αυτά για να μην πούμε ότι πολύ σύντομα θα αποδειχτούν λόγια του αέρα όπως όλες άλλωστε οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης, χάριν της οικονομίας της συζήτησης ας τα δεχτούμε ως αληθή.

Χοντρικά ο Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης, αποδεσμεύοντας δαπάνες από το χρέος για να τις μεταφέρουν ως πόρους για την ανάπτυξη. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε παραπέρα λέγοντας ότι διαπραγματεύτηκε και τα πέτυχε όλα αυτά χωρίς να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του!

Η εύλογη απορία είναι πως εξηγεί τότε ο πρωθυπουργός ότι από προχθές έχουμε αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης χάριν της αύξησης του ΦΠΑ; Πως εξηγεί ότι γινόταν κουβέντα για τις περικοπές στο ΕΚΑΣ με το αν θα ζητηθεί η επιστροφή του από τους δικαιούχους που το έλαβαν ή αν οι περικοπές θα εγγραφούν με διαφορετικό λογιστικό τρόπο και θα γίνουν πραγματικές από τούδε και στο εξής;

Και εκεί λοιπόν που ο Τσίπρας έδωσε τα ρέστα του ήταν όταν αφού πρώτα το έπαιξε μετριόφρων, σεμνός και ταπεινός για τις «επιτυχίες» του με το χρέος και τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης έριξε το σύνθημα: «στροφή στην καθημερινότητα». Και τι δεν ακούσαμε για τους ανασφάλιστους, τους ανέργους, τους μισθωτούς κλπ…

Παρεμπιπτόντως σε ποια χώρα βρίσκεται ο Τσίπρας; Δεν άκουσε ούτε είδε τίποτα για τα φρέσκα λουκέτα στο ξενοδοχείο Ledra και της εταιρείας security Πυρσός; 1000 άνθρωποι από χτες βρίσκονται στο δρόμο.

Αλλά απτόητος ο πρωθυπουργός συνέχισε ζητώντας από τους υπουργούς της κυβέρνησης να σηκώσουν τα μανίκια και να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον γιατί λέει τώρα μπήκαμε σε μια νέα εποχή που θα προσελκύουμε επενδύσεις!

Βέβαια ξέχασε μια λεπτομέρεια, η οποία όπως φαίνεται εξαφανίστηκε δια μαγείας. Άχνα από τον Τσίπρα για το υπερταμείο και τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για τον επόμενο αιώνα και επίσης κιχ για το ότι δεσμεύεται από τα funds και η ιδιωτική περιουσία της Ελλάδας με τη ρύθμιση για κόκκινα και εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας: Έναν (αναπτυξιακό) μύθο θα σας πω..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator