Ο Νίκος Φλώρος βραβεύεται από την Ρωσία για την προσφορά του

0


Ο Νίκος Φλώρος βραβεύεται από την Ρωσία για την προσφορά του στην τέχνη και την σύσφιξη των Ελληνορωσικών πολιτιστικών σχέσεων.

Εδώ και χρόνια είναι γνωστός και αγαπητός καλλιτέχνης στη Ρωσία με μεγαλές εκθέσεις στα σημαντικότερα μουσεία της.

Προάγοντας διαμέσου της τέχνης του την πολιτιστική διπλωματία ανά τον κόσμο, ο ΝΙΚΟΣ ΦΛΩΡΟΣ παρουσίασε στις 8 Ιουνίου 2016 την έκθεση "Imperial Russia"(Αυτοκρατορική Ρωσία) στο Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Είναι η δεύτερη φορά που ο Ναός, μουσείο που καθημερινά υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πύλες του στον Έλληνα καλλιτέχνη. Η έκθεση που εντυπωσίασε και συγκίνησε με την εκφραστικότητα και πρωτοτυπία των έργων το Ρωσικό και το παγκόσμιο κοινό, θα διαρκέσει εώς τις 31 Αυγούστου.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας Καλλιτέχνης ανταπορκίθικε στην πρόσκληση του Ρωσικού κράτους να βάλει την υπογραφή στα πολιτιστικά δρώμενα του Έτους ΕλληνοΡωσικής Φιλίας 2016. Με την χαρακτηριστική του τέχνη, αυτή του μεταλλικού μωσαικού, δημιούργησε τα πορτρέτα του Νικόλαου Β', της Τσαρίνας Αλεξάνδρας Φιόντοροβνα και των πέντε παιδιών τους Όλγα, Τατιάνα, Αναστασία, Μαρία και ο Αλεξέι.

Επτά γλυπτά εμπνευσμένα από τα περίφημα αυγά Φαμπερζέ δίπλα στα πορτρέτα παρουσιάζουν την εξέλιξη της τέχνης του Νίκου Φλώρου, μέσα από τη σύμπραξη αλουμινίου και γυαλιού.

Κατα την τελετή των εγκαινίων απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον Έλληνα καλλιτέχνη για την συμβολή του στην σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών από τον διευθυντή του συγκροτήματος του Κρατικού Μουσείου του Αγίου Ισαάκ, Νικολάι Μπούροφ, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, χαιρέτησε αυτήν τη τη συμαντική προσπάθεια, λέγοντας, ότι «Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται το Μουσείο με το Νίκο Φλώρο και η συνεργασία αυτή μας κάνει περίφανους για το έργο που πραγματοποιούμε.»

Αμέσως μετά την βράβευση του, ο Νίκος Φλώρος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε στους δημοσιογράφους «Είναι τεράστια η τιμή που μου κάνει το Ρωσικό κράτος να με προσκαλεί να εκθέσω για 4η φορά και να δημιουργήσω έργα για την αυτοκρατορική οικογένεια Ρομανοφ».

«Η σύνθετη διάσταση της παρουσίασης αποτελεί από μόνης της μία πρόκληση, καθώς ενώνει το σύγχρονο με το κλασικό, το αλουμίνιο με το γυαλί, σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπου συμπορεύονται Ιστορία, Θρησκεία και Τέχνη,» δήλωσε ο επιμελητής της έκθεσης Αριστοτέλης Καραντής.

Με την σειρά της η Διευθύντρια των εκθέσεων του Νίκου Φλώρου Julia Sysalova ανέφερε ότι «Το Ρωσικό κοινό περίμενε με ανυπομονησία αυτή την έκθεση του Νίκου Φλώρου για το Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας 2016, αγκαλιάζοντας για ακόμα μία φορά το μοναδικό του έργο, με ενθουσιασμό , συγκίνηση και θαυμασμό. »

Σημαντική ήταν η παρουσίαση της Κωνσταντίνας Νικολάκου, Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου μέσα από τον λόγο της συγκίνησε το κοινό, αναφέροντας « Αποτελεί μεγάλη χαρά και συγκίνηση να εγκαινιάσω την έκθεση του Αρκά διεθνή αναγνωρισμένο καλλιτεχνη Νίκο Φλωρο, όπου με την λάμψη και την υψηλή αισθητική των έργων του μας τιμά όλους σαν Έλληνες και ιδιαίτερα την γενέτειρα του την Πελοπόννησο.»

Το παρών έδωσαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Αγία Πετρούπολη Πάνος Μπεγλίτης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Αγία Πετρούπολη Δημήτρης Δημητρίου, ο Εκπρόσωπος του Ε.Ο.Τ στην Ρωσία Ηλίας Τσόνας, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, Βουλευτής (Βουλή της Αγ.Πετρούπολης) Tatiana Zakharenkova, Πρόεδρος και Ιδρυτής ομίλου Euroservice και μέλος τηε επιτροπής της Πανρωσικού επιχειρημστικού οργσνισμού Delovaya Rossia Sergey Malofeykin, καθώς και η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αγ.Πετρούπολης Ekaterina Lebedeva.

Τέλος πολλοί επιφανείς εκπρόσωποι του πολιτικού, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Ρωσίας.

Η Έκθεση τελέι υπό την αιγύδα της Ελληνορωσικής χρονιάς, Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη, του γραφείου ΕΟΤ στη Ρωσία, UNESCO-Hellas, της Κυβέρνισης της Αγ. Πετρούπολης, καθώς και με την υποστήρηξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ιδρύματος George Best Costacos, της Ελληνικής εταιρείας Eurotrans ως χορηγό μεταφοράς, καθώς και της Ambotis Holidays.

Η 4η ατομική έκθεση στην Ρωσία και η 3η κατά σειρά στην Αγία Πετρούπολη του Νίκου Φλώρου, καλύφθηκε από τα σημαντικότερα ομοσπονδιακά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, καθώς και του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Ελλάδας.

«Imperial Russia» Νίκος Φλώρος
Επιμέλεια Εκθεσης : Αριστοτέλης Καραντής
Διεύθυνση οργάνωσης : Julia Sysalova
Πληροφορίες:
artfloros@gmail.com
Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Μουσείου: http://www.cathedral.ru/news/634
Δημοσίευση: Ιουνίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Νίκος Φλώρος βραβεύεται από την Ρωσία για την προσφορά του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator