Συνελήφθη ο διαχειριστής της σελίδας "Θάνατος στα ΖΩΑ - Η επιστροφή"

0



Συνελήφθη σήμερα ο διαχειριστής της σελίδας στο facebook "Θάνατος στα ΖΩΑ - Η επιστροφή" που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των φιλοζωικών οργνανώνσεων και των πολιτών.

Η σελίδα προέτρεπε στην κατανάλωση οικόσιτων ζώων συντροφιάς ως εναλλακτική πηγή κρέατος, πράγμα που εξόργισε χιλιάδες φιλόζωους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο διαχειριστής φέρεται να είναι διοικητικό στέλεχος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Βασιλείου Θεοχάρη, το όνομα της εταιρείας δεν θα δημοσιευθεί έως ότου γίνουν οι απαραίτητες έρευνες από εντεταλμένα κλιμάκια του ΕΦΕΤ.

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από πολλαπλές καταγγελίες, ανακάλυψε την ΙΡ του δράστη , κατάφερε να τον εντοπίσει με την βοήθεια τεχνολογίας GtP και να τον συνέλαβε "επί τω έργω" μη αφήνοντας καμιά αμφιβολία για την ενοχή του. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί.

Η σελίδα υπάρχει στο Facebook από το 2014 και έχει περισσότερους από 1000 ακολούθους. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε δράση μετά από τις καταγγελίες χιλιάδων φιλόζωων, που έβλεπαν όλα τα τα χρόνια τις προσπάθειές τους να διαγραφεί να πέφτουν στο κενό.

Παράλληλα, η υπόθεση εγείρει ερωτηματικά για τα χαλαρά όρια και την "δημοκρατικότητα" των κοινωνικών δικτύων.

(Πηγή: Καταφύγιο ζώων Βύρωνα)
Δημοσίευση: Ιουνίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνελήφθη ο διαχειριστής της σελίδας "Θάνατος στα ΖΩΑ - Η επιστροφή""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator