Σύγκρουση των ΜΑΤ με τον Τόσκα

0


Το δρόμο της εξόδου από τις διμοιρίες των ΜΑΤ δείχνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στους αστυνομικούς που υπέβαλαν μαζικά αιτήματαμεταθέσεων από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ).

«Οι αιτήσεις θα εξεταστούν και οι άνδρες που θέλουν να μετακινηθούν θα τοποθετηθούν με βάσει τις ανάγκες του Σώματος», ήταν η χαρακτηριστική φράση που είπε χθες ο κ. Τόσκας σε στενούς του συνεργάτες στη λεωφόρο Κατεχάκη. Στελέχη του αρμόδιου υπουργείου αναφέρουν στον «Ε.Τ.» ότι «η πολιτική ηγεσία δεν έχει πρόβλημα να μετατεθούν όσοι θέλουν να φύγουν, καθώς υπάρχουν αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από άνδρες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των αστυνομικών υπηρεσιών στη Δυτική Αττική».

Η διαμάχη ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας και τους άνδρες των ΜΑΤ ξέσπασε όταν 306 από τους συνολικά 750 αστυνομικούς των ΥΑΤ υπέβαλαν αίτημα μετάθεσης αντιδρώντας σε παλιότερη μετακίνηση τεσσάρων συναδέλφων τους από την υπηρεσία. Πρόκειται για μια πρωτοφανή για το Σώμα κίνηση αντίδρασης, που εξέπληξε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι κάθε χρόνο, 11-20 Ιουνίου, όσοι υπηρετούν στο σώμα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση έτσι ώστε να μετακινηθούν.

Αφορμή αποτέλεσε η απομάκρυνση από την ΥΑΤ ενός υπαστυνόμου (επικεφαλής διμοιρίας) και τριών αστυφυλάκων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο.

Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν για το γεγονός ότι επιχείρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε σημείο της πλατείας Συντάγματος, όπου γίνονταν επεισόδια. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι ότι πήραν εντολή από επικεφαλής που βρισκόταν στο σημείο, ενώ παραδέχονται ότι η εντολή δεν δόθηκε από το κέντρο της ΓΑΔΑ. Η απομάκρυνσή τους προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό των ΜΑΤ που εκφράστηκε τώρα διότι οι ένστολοι διανύουν την περίοδο των αιτημάτων μεταθέσεων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής Βασίλης Ντούμας κάνει λόγο στον «Ε.Τ.» για νόμιμη πρακτική από πλευράς των συναδέλφων του: «Δεν είναι δυνατόν όταν ψηφίζονται τα μνημόνια τότε να χρειάζονται τα ΜΑΤ ως πραίτορες με παρατεταμένες τις ασπίδες και την επομένη να τους στέλνουν σε ΕΔΕ. Δεν μπορεί η ηγεσία να τα θέλει όλα δικά της. Οι άνδρες των ΜΑΤ, όπως και οι υπόλοιποι αστυνομικοί, έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση μεταθέσεως, οπότε έπραξαν νόμιμα».

Μερίδα αστυνομικών της ΥΑΤ, όπως λένε σε ιδιωτικές συνομιλίες τους ένστολοι, θεώρησε ότι η τότε απομάκρυνση των συναδέλφων τους υπαγορεύτηκε από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενδεχομένως να ήθελαν να κατευνάσουν το εσωτερικό του κόμματος μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει για περιστατικά βίας από αστυνομικούς. Σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι μεταθέσεις από το Γαδάρχη, τότε η υπηρεσία θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας. Κάθε χρόνο φεύγουν από τα ΜΑΤ περίπου 30-40 άτομα. Σκεφτείτε τη διαφορά, αν φύγουν 300. Δεν είναι καθόλου εύκολη η αναπλήρωσή τους».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σύγκρουση των ΜΑΤ με τον Τόσκα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator