Ο μαρμαρωμένος μπαγλαμάς

0


Ένα από τα επαγγέλματα που δεν θα μπορούσα να κάνω, είναι το επάγγελμα του δημοσιογράφου κι ακόμα περισσότερο του τηλεοπτικού δημοσιογράφου. Είναι να το `χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες… Βέβαια άμα συνηθίσεις στην ροχάλα, μετά όλα είναι πιο εύκολα… Αλλωστε και οι καραγκιόζηδες χρειάζονται σε μία κοινωνία. Με ποιους θα γελάγαμε αυτές τις δύσκολες μέρες, αν δεν ήσαν κι αυτοί;

Για να ευθυμήσουν οι φίλοι αναγνώστες, τους προσφέρω δύο «χάι λάιτ» του εθνικού μας καραγκιοζάκου, βγαλμένα από τον νεοφιλελεύθερο οίστρο του ανερχόμενου άστρου της «δημοσιογραφίας».

Αρχίζοντας από το φρέσκο μαργαριτάρι. «Δείτε αγαπητοί τηλεθεατές, ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του κομμουνισμού. Στο βίντεο, που ακολουθεί, ο κομισάριος του κόμματος στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δέρνει δημόσια τραπεζιτικούς υπάλληλους, γιατί δεν είχαν καλές επιδόσεις στην εργασία τους». Ακολουθεί το βίντεο, που μας λέει, ότι το περιστατικό αυτό έγινε στην Νότιο Κορέα!!!!!!!!!!!!! Εδώ όμως φάνηκε ο επαγγελματισμός και η ετοιμότητα· η ψυχραιμία του χλαπατσωμένου, που λέει, ότι ψιχαλίζει. Το διόρθωσε όντως πολύ έξυπνα με ένα αυτοσαρκαστικό λογοπαίγνιο (και πονηρό χαμογελάκι) σχετικό με τις δημοσιογραφικές παλινδρομήσεις. «Εεε χμμ καλά. Λοιπόν, αγαπητοί τηλεθεατές, ιδού ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού…»

Το άλλο χάι λάιτ είναι από τα αγαπημένα του και το επαναλαμβάνει από καιρού εις καιρόν. Είναι η οικειοποίηση για το στρατόπεδο των προσκυνημένων (το οποίο παραδέχεται κυνικά, ότι εκπροσωπεί) γενικώς αποδεκτών ηρώων, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καποδίστριας και ιδίως ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. «Δικός μας ήταν ο Παλαιολόγος· ενωτικός, δηλαδή μνημονιακός, Ευρωπαϊστής»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφού προσπάθησαν να παραχαράξουν την ιστορία, παρουσιάζοντας τους λαϊκούς αγωνιστές του `21 ως μαχαιροβγάλτες, κατσαπλιάδες (και έφαγαν το γιουχάισμα, που τους αξίζει) τώρα προχωράνε σε ακόμη πιο ανίερη βεβήλωση της μνήμης, που δεν μπορούν να σβήσουν.

Δεν τους φτάνουν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι περιουσίες, οι ζωές μας. Βάλθηκαν να μας αρπάξουν και τους ήρωες. Ξέρουν ότι οι Ελληνες στους ζοφερούς καιρούς εκμαστεύουν την ελπίδα, κουρνιάζοντας στον πλούσιο κόρφο της ιστορίας τους. Αντλούν ζωή και δύναμη από αυτούς που χάρισαν την δική τους ζωή στην πατρίδα. «Ανασταίνουν» τους ήρωες, για να οδηγήσουν ξανά το έθνος στον αγώνα ενάντια στους επίβουλους και τους κατακτητές. Στην φαρμακολογία αυτό το λένε «Placebo» και συχνά έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χορηγούνται στους ασθενείς (εν αγνοία τους) ψεύτικα φάρμακα, χωρίς καμία δραστική ουσία και παρόλα αυτά το 10% αυτών των ασθενών θεραπεύεται!!!!!!!!!!!!

Αυτή η δύναμη της ψυχολογίας, το κουράγιο, η ελπίδα μπορούν να κάνουν το θαύμα, να φέρουν την ανατροπή. Το ένδοξο παρελθόν θήλασαν και αναψύχησαν οι πειναλέοι Ελληνες φαντάροι και κατέβαλαν τους χορτάτους φαφλατάδες Ιταλούς και καθήλωσαν τους αήττητους Γερμανούς. Αυτήν την ζημιά κοιτάνε να αποφύγουν τώρα τα αρπακτικά, που κατασπαράζουν τον λαό. Ακόμα και νεκροί οι ήρωες δημιουργούν προβλήματα στους άρπαγες και τους ασεβείς. Ταράζουν τον ύπνο τους, δεν τους αφήνουν να χαρούν την καλοπέραση τους· ο φόβος και η αγωνία τους κατακυριεύει αναμένοντας την έκρηξη των αδικημένων και την αμοιβή της ασέβειας τους. Τις νύχτες ανεβαίνουν οι σκιές των αθάνατων από τον Αδη και τις ημέρες καλπάζουν στα κύματα του Λιβυκού οι Δροσουλίτες. Μαραμένες οι ελπίδες τους όλες, μαραμένα και τα γιασεμιά…

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιουνίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο μαρμαρωμένος μπαγλαμάς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator