Η ταφόπλακα της δήθεν προοδευτικής αριστεράς

0



Η Αυγή μας ενημέρωσε σήμερα ότι όσοι αντιδρούν στην κυβέρνηση και ζητούν να παραιτηθεί ανήκουν στο «κίνημα της κατσαρόλας» και είναι «παιδιά» του Άδωνι. Μπορεί δηλαδή η κυβέρνηση να αποδοκίμασε εμμέσως τον Νίκο Φίλη για τις βλακώδεις δηλώσεις του, όμως, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στο ίδιο βιολί.

Βεβαίως, τι ειρωνεία. Η εφημερίδα της προοδευτικής αριστεράς να θεωρεί το «κίνημα της κατσαρόλας» κάτι αποκρουστικό. Ένα κίνημα που γεννήθηκε στην Αργεντινή από πεινασμένους πολίτες είναι για την Αυγή και τα γκρουπούσκουλα που τη διοικούν κάτι το «μιαρό» που στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμβεί. Οι φτωχοί πολίτες στη χώρα μας δεν έχουν δικαίωμα να βγουν στους δρόμους και να πουν «παραιτηθείτε». Ούτε να κρατάνε κατσαρόλες άδειες διότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ οι κατσαρόλες είναι πάντα γεμάτες.

Ο Φίλης είπε μια μπαρούφα από αυτές που έμαθε στα... καταγώγια των Εξαρχείων όπου και μορφώθηκε με Μαρξ και Νίκο Ζαχαριάδη διότι τα αμφιθέατρα δεν τον σήκωναν. Αντί να ασχοληθεί με τη διάλυση της Παιδείας, αντί να μην κόβει τα Αρχαία, τα Θρησκευτικά και άλλες ώρες από τα σχολεία, αντί να έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, αυτός είπε να ασχοληθεί με τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την συγκέντρωση άνω των τριών ατόμων με οποιοδήποτε αίτημα ή σύνθημα (ή μήπως το άλλαξε αυτό η κυβέρνηση;) η περίπτωση Φίλη και κατ' επέκταση της κυβέρνησης που τον καλύπτει, επιτιθέμενη σε όσους οργανώνουν εκδηλώσεις αντιΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για μια άκρως φασιστική λογική.

Εκτός πράγματι κι αν συμβαίνει κάτι άλλο. Υπάρχει περίπτωση για παράδειγμα να κάνει αντίστοιχες δηλώσεις ο Φίλης για την παρέλαση των gay; Τι θα συμβεί π.χ. αν κάποιος ομοφυλόφιλος φωνάξει «παραιτηθείτε» στην κυβέρνηση. Θα τον μπουζουριάσουν και θα απαγορεύσουν στους διαδηλωτές να μην ξαναβγούν στους δρόμους;

Αλλά υπάρχει κι ένα άλλο ερώτημα. Αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να κάνει εκδήλωση υπέρ της παραμονής των μεταναστών στην Ελλάδα, θα πρέπει αυτό να γίνει αποδεκτό; Για να μην πούμε βεβαίως αστειευόμενοι τι έχει να συμβεί αν οι Παναθηναϊκοί κάνουν διαδήλωση και πουν στον Κοντονή «παραιτήσου».

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά μας αρέσουν γιατί είναι η ταφόπλακα της δήθεν προοδευτικής αριστεράς. Διάφοροι τύποι που έκαναν καριέρες πάνω σε αυτοκτονίες απελπισμένων, που έγιναν βουλευτές και υπουργοί εκμεταλλευόμενοι την οργή ή την πίκρα νέων παιδιών, απολυμένων, συνταξιούχων, να έχουν τώρα αυτή την φασίζουσα συμπεριφορά.

Εκείνοι που ήταν πρώτοι στις συγκεντρώσεις αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, παρέα αν θυμάστε με Χρυσαυγίτες. Αυτοί που δεν κρατούσαν κατσαρόλες αλλά κρατούσαν κρεμάλες, σπαθιά ή μολότοφ να μιλάνε τώρα για συνταγματική νομιμότητα των διαδηλώσεων;

Πόσο... νόμιμες ήταν οι διαδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν κρατούσαν ομήρους υπουργούς, όταν μούτζωναν τη Βουλή, όταν ασχημονούσαν κατά της δημοκρατίας;

Πρώτοι στους αγώνες ο ανεπάγγελτος (πλην των κομματικών δημοσιογραφικών οργάνων) Φίλης, ο Κατρούγκαλος, ο Βαρουφάκης, ο Σκουρλέτης και πλήθος άλλων στελεχών, όχι από αυτά που έφυγαν με τον Λαφαζάνη, αλλά από αυτά που σήμερα μας κυβερνούν.

Ας τους αφήσουμε λοιπόν να εκτίθενται, και τον Φίλη και την Αυγή και όλους. Δεν χρειάζεται να κάνει αντιπολίτευση η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η απαρχή της διάλυσης του «αριστερού σύννεφου», της αριστερής ιδεολογίας που κυριάρχησε μεταπολιτευτικά. Επιτέλους, πρέπει να χαιρόμαστε που κυβερνά ο Τσίπρας και η παρέα του γιατί μετά από αυτούς έχουμε πολλές ελπίδες να απαλλαγούμε από την άθλια και εγκληματική ψευτοαριστερά.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 13, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ταφόπλακα της δήθεν προοδευτικής αριστεράς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator