Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος…

0



Βλέποντας τον κατάλογο των προϊόντων των οποίων η τιμή θα αυξηθεί από μεθαύριο, βλέποντας ποια εισοδήματα θα επιβαρυνθούν και βλέποντας και την αναιμική σημερινή εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να καταλάβει κανείς ότι απλά αυτοί είμαστε. Δεν υπάρχει καμιά κυβερνητική στρατηγική για ταξική πολιτική, φθόνο κλπ, κλπ.

Ο λαός λατρεύει κάτι τέτοια διαχρονικά και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Πες τον Έλληνα «μη προνομιούχο» και πάρτου την ψυχή. Εκατοντάδες χιλιάδες τακτοποιημένοι και ευκατάστατοι ονειρεύονται από το πρωί έως το βράδυ ότι ανήκουν στη εργατική τάξη. Κι αυτοί που τα πληρώνουν είναι οι αληθινά φτωχοί που πάλι θίγονται και θα θιγούν ακόμη περισσότερο όταν αν καταρρεύσει εντελώς το σύστημα.

Γράφει ο Γιάννης Συμψηρής

Ως εκ τούτου παράγονται τέρατα. Μέρα που είναι μπορώ να σας παραθέσω δύο τέτοια τέρατα. Το πρώτο αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ της Καθημερινής: Πληθαίνουν τα εξώδικα που αποστέλλουν δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, με τα οποία δεν αρνούνται την οφειλή που διεκδικεί η τράπεζα, ωστόσο την καλούν να τα εισπράξει από τα… 600 δισ. ευρώ του κ. Αρτέμη Σώρρα!

Σύμφωνα με απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/13) το δικαστήριο ασφαλώς δεν λέει ακριβώς ότι υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ(!) αλλά ότι δεν αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν!(…) «Το βασικό είναι ότι υπάρχει δικαστική απόφαση η οποία υπογραμμίζει ότι τα 600 δισ. είναι εκεί και μας περιμένουν! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα περί 600 δισ. δεν αποτελούν απλά μια απάτη αλλά μια χοντροκομμένη απάτη στηριγμένη σε αστεία επιχειρηματολογία. Ωστόσο με βάση την απίθανη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, την οποία ο κ. Σώρρας έχει κάνει «σημαία», πολλοί πιστεύουν ότι τα χρήματα υπάρχουν και δεν χρειάζεται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες, χωρίς να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν καθώς οι τράπεζες μπορεί να προχωρήσουν σε μη αναστρέψιμες νομικές ενέργειες».

‘Ένα-μηδέν, συνεχίζουμε. Γίνεται ολόκληρη κουβέντα για τις δηλώσεις Κυρίτση και για το ποιος τελικά ήταν «ναι» και ποιος «όχι». Ποιος τελικά θα πάρει τα βάρη του «ναι», το οποίο τελικά επέλεξε να υπηρετήσει η κυβέρνηση. Ναι, αλλά ποιος θυμάται σε τι απαντούσε το «ναι» και σε τι το «όχι»; Αντιγράφω από το facebook του Τζήμερου το ερώτημα: «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» και «Preliminary Debt sustainability analysis», δύο κείμενα 37 σελίδων συνολικά, τίγκα σε τεχνικούς όρους και πίνακες. Το δεύτερο κείμενο, ήταν μια ανάλυση χρέους που περιελάμβανε τρία εναλλακτικά σενάρια! Δεν ήταν πρόταση των δανειστών δηλαδή, για να τη δεχθείς ή να την απορρίψεις.

Ήταν μια μελέτη πιθανοτήτων για «…μια πεντάμηνη επέκταση (μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2015) του τρέχοντος προγράμματος είναι εφικτή, κατά τη διάρκεια της οποίας συνολικά €12 δις. οικονομικής υποστήριξης θα παρέχονταν από το ΕΤΧΣ και τη μεταφορά των κερδών που σχετίζονται με το SMP/ANFA, τα οποία θα συνοδεύονται και από μια υποτιθέμενη εκταμίευση €3,5 δις. από το ΔΝΤ.

Οι διαθέσιμοι χρηματοδοτικοί πόροι για το ποσό επέκτασης από την Ευρωπαϊκή πλευρά σε €1,8 δις. από το ΕΤΧΣ, σύνολο €3,6 δις. από τα κέρδη που σχετίζονται με τα προγράμματα SMP και τα ANFA για το 2014 και το 2015 και €10,9 δις και με ερώτημα αν θα φτάσει το χρέος το 2022 ως ποσοστό του ΑΕΠ: στο 124% (Α σενάριο) στο 135% (Β’ σενάριο) ή στο 142,2%(Γ’ σενάριο), που περιγράφει το δεύτερο κείμενο του δημοψηφίσματος»! Καταλάβατε; Όχι, ε; Δεν ψηφίσατε εσείς για τέτοιο πράμα ε; Δεν πειράζει, κατάλαβαν εκείνοι που έχουν την… στρατηγική.

Δύο- μηδέν και τελειώσαμε. Πολύ απλά, μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος…
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator