Προς αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων η γερμανική Βουλή

0Βερολίνο: Με συντριπτική πλειοψηφία αναμένεται ότι θα εγκρίνει αύριο η γερμανική βουλή ψήφισμα στο οποίο η σφαγή των Αρμενίων το 1915 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία χαρακτηρίζεται ως γενοκτονία. Την πρόταση έχουν καταθέσει οι ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

Ανάλογη πρόταση των Πρασίνων πριν ένα χρόνο είχε παραπεμφθεί στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Στη συνέχεια συζητούνταν επί μήνες κατά πόσο σε ένα σχετικό ψήφισμα θα χρησιμοποιούνταν ο όρος γενοκτονία ή όχι. Τελικά οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κυβερνητικών κομμάτων ενέδωσαν στην πίεση των βουλευτών τους. Στο ψήφισμα που έχει τώρα κατατεθεί αναφέρεται ότι σφαγές και πορείες θανάτου το 1915 συνιστούν γενοκτονία. Εκτός αυτού γίνεται αναφορά σε "ενοχή" και "συνυπευθυνότητα" της Γερμανίας ως συμμάχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Μέρκελ υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας

Το ψήφισμα στηρίζει και η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Παρά την προειδοποίηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι το ψήφισμα θα “έβλαπτε” τις διμερείς σχέσεις, η καγκελάριος σε χθεσινή δοκιμαστική ψηφοφορία στη χριστιανοδημοκρατική κοινοβουλευτική ομάδα ψήφισε υπέρ. Αύριο όμως την ώρα της ψηφοφορίας η κ. Μέρκελ δεν θα παραβρίσκεται στη βουλή, επειδή την ίδια ώρα θα συνομιλεί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Από τη βουλή θα απουσιάζει και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, επειδή θα βρίσκεται στην Αργεντινή. Όπως όμως έχει δηλώσει, παρότι είναι της άποψης ότι το ψήφισμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις γερμανοτουρκικές σχέσεις, θα ψήφιζε και αυτός υπέρ.

Πηγή: news.in.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προς αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων η γερμανική Βουλή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator