Έρχεται έκτακτο αρδευτικό τέλος και κατασχέσεις από τους ΤΟΕΒ

0


Μπίκας Αλέξανδρος

Νέο φορολογικό χαράτσι, βαφτίζοντάς το «περιβαλλοντικό τέλος» σχεδιάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις, µε άµεσο επακόλουθο την περαιτέρω βύθιση της ανταγωνιστικότητάς τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Η χρέωση, σύµφωνα µε όσα έχουν γίνει γνωστά ως σήµερα, θα φτάσει τα 0,03 ευρώ/κυβικό µέτρο στα επιφανειακά ύδατα και 0,05 ευρώ/κυβικό ή 0,08 ευρώ/κυβικό στις γεωτρήσεις και όπως τονίζουν αγρότες στην Agrenda «αναµένεται να οδηγήσει πέραν της αύξησης στο κόστος παραγωγής, σε κατάρρευση των οργανισµών εγγείων βελτιώσεων, αφού σίγουρα οι ανεξόφλητοι λογαριασµοί θα πολλαπλασιαστούν, δεδοµένου ότι ήδη χιλιάδες αγρότες µετά βίας καλύπτουν το κόστος νερού».

Η συγκεκριµένη θα είναι µόνο µια, από τις αλλαγές που προωθούν τα συναρµόδια υπουργεία και αναµένεται να περιληφθεί στο νέο θεσµικό πλαίσιο για τους οργανισµούς εγγείων βελτιώσεων που ετοιµάζει η Βάθη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Ιουνίου στα περίπτερα όλης της χώρας
Δημοσίευση: Ιουνίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έρχεται έκτακτο αρδευτικό τέλος και κατασχέσεις από τους ΤΟΕΒ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator