Πόσο κοστίζουν «οι θεσμοί» στο δημόσιο κορβανά;

0



Πόσοι είναι και πόσο μας κοστίζουν οι άνθρωποι των «θεσμών» που έχουν διασπαρεί σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και ελέγχουν στον απόλυτο βαθμό την χώρα;
Η ερώτηση, αν και φυσιολογική, δεν τέθηκε ποτέ από κανέναν (ούτε από τον κ. Τσίπρα όταν ήταν στην αντιπολίτευση) και, φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος του ελεγκτικού μηχανισμού (μηχανισμού κατοχής) της Ελλάδας.

Την ερώτηση αυτή κατέθεσε χθες, προς τον υπουργό Οικονομικών, ο ανεξάρτητος βουλευτής της β’ Αθηνών, Ευστάθιος Παναγούλης, μέσω της οποίας ζητά να μάθει πόσο κοστίζουν οι «θεσμοί» στον δημόσιο κορβανά, γράφοντας συγκεκριμένα:

Εδώ και πολλές ημέρες ο ελληνικός λαός παρακολουθεί την ταπεινωτική, για μια ανεξάρτητη χώρα, εικόνα να σπεύδουν οι υπουργοί της να ανταμώσουν τους όψιμα αποκαλούμενους «εκπρόσωπους των Θεσμών» -δηλαδή των δανειστών- στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου έχουν καταλύσει με επιβάρυνση του δημόσιου κορβανά, προκειμένου να υποστούν την αξιολόγησή τους, σαν να επρόκειτο για υπάκουα μαθητούδια. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:
- Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των ειδικών, τεχνικών συμβούλων, ελεγκτών, κλπ όλων των αποστολών των τεσσάρων φορέων (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΜΣ), σε ποια υπουργεία έχουν εγκατασταθεί, ως σύμβουλοι, και ποιο είναι το αντίστοιχο έργο τους;
- Ποιος πληρώνει τα πάσης φύσεως έξοδα μετακίνησης όλων των αποστολών, από την έδρα τους στο εξωτερικό στην Αθήνα και αντιστρόφως, καθώς και τα έξοδα διαμονής, μετακίνησης, επικοινωνίας, διατροφής και λοιπά έξοδα παραστάσεως και ποιο το συνολικό ποσό που επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο για την όλη παρουσία των τεσσάρων επικεφαλής, από την ημέρα που έφθασαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, για την αξιολόγηση;
Όσο φυσιολογικές, όμως, και αν κρίνονται οι ερωτήσεις, θεωρείται σχεδόν απίθανο να απαντηθούν από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την φυσιολογικότητα, την πραγματικότητα και την λογική. Επιπλέον, δε, το μνημονιακό ύφος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα επέτρεπε ποτέ να δημοσιευθεί πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό να πληρώνει όχι μόνο τα καρφιά της σταύρωσής του, αλλά και τους… δημίους του!

Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πόσο κοστίζουν «οι θεσμοί» στο δημόσιο κορβανά;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator