Αλέξη... μας ακούνε!

0



Τον Ιανουάριο του 2013 ο... άλλος Τσίπρας ο επαναστάτης έκανε την εξής δήλωση – μήνυμα προς τους εφοπλιστές: «Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στις ημέρες της φορολογικής τους ασυλίας (σ.σ. Των εφοπλιστών) και οι δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν -υπό τη χυδαία απειλή ότι θα αποσύρουν τα καράβια τους από την ελληνική σημαία- θα αποτελέσουν παρελθόν».

Επειδή τα γραπτά μένουν και ότι κι αν κάνει ο πρωθυπουργός θα τα βρίσκει μπροστά του, αναφέρουμε την παραπάνω δήλωση για να δείξουμε πόσο κάλπικος είναι. Πήγε στα «Ποσειδώνια» και μόνο που δεν παρακάλεσε στα γόνατα τους εφοπλιστές να τον... εμπιστευτούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Από το βήμα της Έκθεσης ο πρωθυπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους του ναυτιλιακού κλάδου «να επανεκκινήσουμε έναν μόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που θα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη, στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την τοποθέτηση της χώρας στο επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Είπε ότι το μοντέλο με το οποίο αναπτύσσεται η ελληνική ναυτιλία μπορεί να αποτελέσει θετικό παράδειγμα στην εκπόνηση του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος.

Μα καλά αυτός δεν θα έκανε... ρεσάλτο στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και θα μοίραζε τα λεφτά στους φτωχούς; Αλλά είναι τόσο άσχετος που ενώ ο κλάδος έχει διαλυθεί την τελευταία εξαετία ο Τσίπρας τους είπε:«Η ελληνική ναυτιλία με σχέδιο και όραμα πέτυχε να θωρακιστεί, να προσαρμοστεί έγκαιρα και να αφομοιώσει τις δίνες μιας πρωτόγνωρης κρίσης».

Καλά, κανείς δεν τους είπε ότι έχουν καταστραφεί Έλληνες εφοπλιστές από την κρίση; Δεν του είπε ότι παροπλίστηκαν εκατοντάδες πλοία και σταμάτησαν παραγγελίες επειδή η κρίση

είναι πρωτόγνωρη; Προφανώς και δεν του το είπαν όπως και δεν του λένε ότι έχει εξευτελίσει την Ελλάδα. Ούτε στο EWG πήραν απόφαση για τη δόση των 7,5 δισ. λέγοντας στην Αθήνα να πέσει ακόμη πιο πολύ στα τέσσερα, να προωθήσει τα προαπαιτούμενα που απομένουν και μετά βλέπουμε. Ζήτησαν την άμεση υπογραφή για την επένδυση στο Ελληνικό, την πώληση πακέτου του ΟΤΕ στους Γερμανούς, αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ακαταδίωκτο των μελών του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου υπερταμείου. Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας... βολόδερνε στα νερά της ναυτιλιακής έκθεσης οι δανειστές μας «βούλιαζαν» για ακόμη μια φορά. Την ώρα που ο Τσίπρας έκανε πανηγύρια και μίλαγε για τις επιτυχίες της κυβέρνησής του οι τροικανοί τον περνούσαν ξανά από γενεές δεκατέσσερις, εξευτελίζοντάς τον και ζητώντας του κι άλλα μέτρα προκειμένου να πάρει τη... δόση του.

Είναι γνωστό πλέον το ποιόν του πρωθυπουργού. Τον μάθαμε, τον ζούμε και ξέρουμε ότι πρόκειται για τεράστιο ψεύτη τον οποίον πληρώνουμε άγρια. Αυτό που δεν φανταζόμασταν ήταν ότι θα τον άφηνε ο ελληνικός λαός να εξευτελίσει τη χώρα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλέξη... μας ακούνε!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator