Όχι κατσαρόλα. Τηγάνι…

0Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Επειδή το να ασχολείται κανείς με την ξεκάθαρη και πολλαπλώς εκφρασμένη πλέον εκτροπή του υπουργού Φίλη προς τον απροσχημάτιστο φασισμό είναι ταυτόχρονα θλιβερό (για την Ελλάδα) και κωμικό (και για την κυβέρνηση και για… τον φασισμό), ας σταθούμε σε κάποια γεγονότα που, αν και εξαιρετικής σημασίας χάνονται στη σκιά όλου αυτού του κυβερνητικού θεάτρου σκιών μιας κυβέρνησης η οποία θα πληρώσει τώρα τα ψέματά της με το δικό της νόμισμα όταν θα βρεθεί υπό πολιορκία για τα ψεύδη της...

Όχι πώς δεν το γνωρίζαμε, αλλά τώρα το λένε και έρευνες και μάλιστα γερμανικές: Το χάσμα του πλούτου διευρύνεται στην ευρωζώνη, όπως προκύπτει από εκτενή αναλυτική μελέτη του ινστιτούτου Flossbach von Storch.

Οι Γερμανοί επιστήμονες μέτρησαν ένα ευρύ «καλάθι» παραγόντων στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ακίνητα, μετοχές, έργα τέχνης αλλά και ειδικές εκδοχές πολυτέλειας όπως το ακριβό κρασί. Και που κατέληξαν; Στο ότι ο πλούτος στη Γερμανία και την Αυστρία αυξήθηκε περισσότερο από 7% στα τέλη του 2015 συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική στιγμή του 2014, με «πρωταγωνιστή» την άνοδο στις τιμές των ακινήτων. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτός ο ρυθμός αύξησης ήταν σχεδόν διπλάσιος εκείνου της Ιταλίας και της Ισπανίας, την ώρα που στην Ελλάδα δεν υπήρχε αύξηση, αλλά μείωση 4% στους αντίστοιχους δείκτες κατά το ίδιο διάστημα.

Το πολιτικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: το χάσμα εντός της ευρωζώνης μεγαλώνει διαρκώς. Κι αυτό, την ώρα που η Γαλλία, η δεύτερη οικονομία της ευρωζώνης, κυριολεκτικά σείεται συθέμελα από τα εργασιακά χωρίς καν να είναι χώρα με τόσο δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις. Και την ίδια ώρα που στο βρετανικό δημοψήφισμα, έστω κι αν η χώρα δεν είναι στην ευρωζώνη, παίζεται τόσο το μέλλον της, γερμανικής πλέον όπως άπαντες τώρα όψιμα παρέχονται, Ευρώπης, όσο φυσικά και του ίδιου του ευρώ.

Οι τάσεις που περιγράφει η έρευνα όχι μόνον είναι πανίσχυρες, αλλά, το κυριότερο, αντί να καταβάλλεται προσπάθεια να συγκρατηθούν συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: ενισχύονται και υιοθετούνται από τις Βρυξέλλες, οι οποίες, όπως έδειξε και η (αναμενόμενη άλλωστε) κατάληξη της «συμφωνίας» για το προσφυγικό, παρακολουθούν, στην καλύτερη περίπτωση, ανίκανες τις εξελίξεις, την ώρα που όλοι οι δείκτες σε όλες τις τάσεις σε όλες τις μετρήσεις δείχνουν συνεχώς προς τη διάλυση, με τις ό,ποιες εκλογικές αναμετρήσεις διεξάγονται να επιβεβαιώνουν παντού αυτή την πορεία, την ώρα που η Ελλάδα εισέρχεται πρώτη όλων των χωρών, στο επόμενο διάστημα, στη ζώνη του λυκόφωτος, μετά την ψήφιση του τερατώδους τέταρτου μνημονίου Τσίπρα / Καμένου, οι οποίοι τρέμουν πια αυτό που ονομάζουν «διαδήλωση της κατσαρόλας», προδήλως αντιλαμβανόμενοι ότι δεν πρόκειται για κατσαρόλα, αλλά για τηγάνι…

Πηγή "Το Βήμα"
Δημοσίευση: Ιουνίου 29, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όχι κατσαρόλα. Τηγάνι…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator