Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο (απάντηση στην απάντηση του κ.Πανταζή)

0


Κάποια εταιρεία στον χώρο των καλλυντικών, λάνσαρε ένα νέο προϊόν και το έβαλε σε ένα ελκυστικό κουτί και αμέσως το έβαλε στη γραμμή παραγωγής.

Σύντομα άρχισε να δέχεται παράπονα από αντιπροσώπους ότι κάποια από τα κουτιά… (με το επαναστατικό design) ήταν άδεια…

Τι συνέβαινε αλήθεια;
Πως η υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής – που ήταν στην αιχμή της τεχνολογίας- δεν «έβλεπε» τα άδεια κουτιά ;

Δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο οπότε ανατέθηκε στο ερευνητικό τμήμα της εταιρείας η ανάπτυξη ενός λογισμικού που θα τους έβγαζε από τους μπελάδες και θα αποκαθιστούσε την αξιοπιστία.

Το λογισμικό ήταν έτοιμο , σε κάπως αλμυρή τιμή βέβαια αλλά… εξασφάλιζε το αλάνθαστο. 350.000€ !

Τότε, ο ινδός καθαριστής της γραμμής παραγωγής που επανειλημμένα είχε διαμαρτυρηθεί για την ζέστη στο εργοστάσιο που …. (άκουσον –άκουσον) περιόριζε την παραγωγικότητα, σηκώθηκε και μην μπορώντας να συγκρατήσει το γέλιο του είπε τη γνώμη του για τη λύση που θα έπρεπε να εφαρμοστεί….
Την επόμενη μέρα έγιναν 3 πράγματα στο εργοστάσιο :

1. Εγκαταστάθηκαν 10 υπερσύχρονα κλιματιστικά κόστος 20.000€
2. Αγοράστηκαν 6 ανεμιστήρες (με βάση) εμπορίου κόστος 124,90
3. Ο «πατέρας» της «ιδέας» εντάχθηκε στο τμήμα καινοτομίας του εργοστασίου

Στο εξής, δίπλα στην κορδέλα που περνούσε η (ντιζαινάτη) συσκευασία για τοποθέτηση σε κούτες, βρίσκονταν ανεμιστήρες που φυσούσαν κάθετα. Τα άδεια κουτιά έπεφταν πίσω ενώ συνέχιζαν τα γεμάτα. 

Η λύση κάποιες φορές βρίσκεται δίπλα μας , είναι απλή , όμως θέλει αποφασιστικότητα, αυτοσχεδιασμό (ακόμη και «τύπου» του τίμιου Ξανθόπουλου) , πρωτοβουλία , όραμα και αγάπη για αυτό που κάνεις!

Σωκράτης Λελέκος
Δημοσίευση: Ιουνίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο (απάντηση στην απάντηση του κ.Πανταζή)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator