Οι γκέι βρίσκουν πάντα τρόπους να «τρυπώνουν»

0



Διαβάζουμε δύο ειδήσεις οι οποίες είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Η μία από το εξωτερικό δελτίο λέει ότι οι φήμες θέλουν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών να κάνει την εμφάνισή του στην νέα ταινία της Pixar, Finding Dory. Η ομάδα πίσω από την ταινία απαντά: «Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση».

Οι φήμες προέκυψαν τον προηγούμενο μήνα μετά την δημοσιοποίηση του τρέιλερ που έδειχνε δύο γυναίκες που πολλοί θεώρησαν ότι ήταν ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών.

Η USA Today ζήτησε από τον Άντριου Στάντον, συν-σκηνοθέτη της ταινίας, να πει την άποψή του. «Μπορούν να είναι ότι θέλετε να είναι» απάντησε. «Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση».

Και η παραγωγός Λίντσεϊ Κόλινς αστειεύτηκε: «Δεν τις ρωτήσαμε. Δεν ρωτήσαμε κανένα από τα ζευγάρια σε καμία από τις σκηνές σε καμία από τις ταινίες μας».

Με απλά λόγια, σε ταινία που βλέπουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο αφήνουν να αιωρείται ένας γρίφος για το τι είναι η σχέση των δύο αυτών γυναικών – καρτούν; Μπορεί να είναι και ομοφυλόφιλες γυναίκες… δεν της ρώτησαν άλλωστε.

Η δεύτερη έρχεται από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, από τη Ρένα Δούρου δηλαδή η οποία δηλώνει ότι στηρίζει το 12ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride), που έχει κεντρικό σύνθημα «ΓΥΝΑΙΚΑ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ / ΑΝΔΡΑΣ δε γεννιέσαι ΓΙΝΕΣΑΙ».

Η Δούρου λοιπόν, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της περιφέρειάς της, αφού έδιωξε τους κακούς επενδυτές που… ξεπουλάνε το Ελληνικό, είπε να ασχοληθεί και με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Αναφορικά με το σποτ του Φεστιβάλ, του οποίου το ΕΣΡ δεν ενέκρινε τη δωρεάν προβολή ως κοινωνικό μήνυμα, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε:

«Κάθε απόφαση που αποκλείει την αποδοχή των συμπολιτών μας, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, είναι μια απόφαση αντίθετη στην αρχή της ισότητας. Το Athens Pride είναι ένα φεστιβάλ που δεν περιορίζεται σε μία πορεία, αλλά σε ένα σύνολο εκδηλώσεων, στις οποίες όλες και όλοι μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα, για τις εξελίξεις στην νομοθεσία και την επιστήμη, για τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤ κινημάτων και για την άρση των ανισοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τις δράσεις αυτές, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να επιλυθούν με διάλογο, μακριά από λογικές αποκλεισμών εκείνες οι διαφωνίες που κρατούν ένα μέρος της τρανς κοινότητας μακριά από την φετινή διοργάνωση της Αθήνας».

Δηλαδή… τη λέει στο ΕΣΡ που έκανε το αυτονόητο, να μην επιτρέψει να μπει στα σπίτια το διαφημιστικό για το Φεστιβάλ αυτό. Όμως, οι γκέι βρίσκουν πάντα τρόπους να «τρυπώνουν», δεν έχουν ανάγκη την βοήθεια της Ρένας. Ένα έργο στην τηλεόραση που δείχνει ένα ζευγάρι ανδρών ή γυναικών, μετά ένα τέτοιο ζευγάρι που παντρεύεται, σε ένα άλλο έργο έχει υιοθετήσει και παιδί και όλα καλά. Η «κανονικότητα» που επιλέγει η συγκεκριμένη ομάδα η οποία έχει… άκρες παντού γίνεται κτήμα για όλους μας. Συνηθίζουμε στην ιδέα, το βλέπουν και τα παιδιά μας και μαθαίνουν. Άλλωστε… άνδρας δε γεννιέσαι… γίνεσαι όπως λέει και το σύνθημα. Γιατί λοιπόν να μη σου δώσουν στο πιάτο σερβιρισμένο το «εργάκι» που λέει ότι είναι φυσιολογικό να παντρεύεσαι και να υιοθετείς και παιδί; Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός τους βεβαίως. Ειδικά στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ τα πάντα κυλάνε ρολόι. Στο όνομα της… προόδου έχουμε τα σύμφωνα συμβίωσης, θα μας έρθουν και οι υιοθεσίες. Και εις ανώτερα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι γκέι βρίσκουν πάντα τρόπους να «τρυπώνουν»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator