Γιάννης Βουλιουρής: Ένας εξαιρετικός «Άνθρωπος» και μουσικός που έχει συμβάλει στον πολιτισμό στην Κόρινθο

0
Πολλοί από εμάς έχουμε την εντύπωση ότι είναι Κορίνθιος συμπολίτης μας κι αυτό γιατί πάντα τον βλέπουμε όποτε κι αν υπάρχει κάποια πολιτιστική δραστηριότητα , χειμώνα, καλοκαίρι, με κρύο , με βροχή ή με καύσωνα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα με το τέλος του πολέμου, από νησιώτες γονείς. Η καταγωγή του πατέρα του ήταν από τη Μυτιλήνη και της μητέρας του από τη Χίο. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο αθηναϊκό κέντρο, στην Πλατεία Αμερικής, σε ένα σπίτι όπου πάντα υπήρχε το πιάνο της γιαγιάς και όπου, μπορούσε να πατάει ανενόχλητα τα πλήκτρα παίζοντας απλές μελωδίες και δημιουργώντας μικρές συνθέσεις.

Ως έφηβος συμμετείχε με άλλους φίλους του στο συγκρότημα των VIPS, στο οποίο έπαιζε ο γνωστός σε όλους και διεθνούς φήμης μουσικός Ντέμης Ρούσσος.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Φυσική στο ελληνικό Πανεπιστήμιο, συνεχίζοντας με μεταπτυχιακές σπουδές στις τηλεπικοινωνίες. στο Πανεπιστήμιο Aston του Birmingham στην Αγγλία. Ως φυσικός-ηλεκτρονικός μηχανικός εργάστηκε στον Ο.Τ.Ε. όπου ασχολήθηκε κυρίως με τον ερευνητικό τομέα της επιστήμης του΄.

Eίναι ερασιτέχνης, αλλά λάτρης της μουσικής και κάτοχος πλούσιας συλλογής ξένης κυρίως δισκογραφίας. Φοίτησε στο Ελληνικό Ωδείο και έφτασε στην «ανώτερη βαθμίδα» του πιάνου. Για πολλά χρόνια είναι μέλος της Ορχήστρας της Κορίνθου, της Stigma Swing Dixie Band και με χαρά συμμετέχει στις εκδηλώσεις της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τη μουσική Ragtime, . Έχει πραγματοποιήσει σειρά εκπομπών για τη μουσική Ragtime στο ραδιόφωνο, καθώς και διαφορετικές εκδηλώσεις σε δήμους ή άλλους δημόσιους χώρους με τον ίδιο στο πιάνο.

Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Παπαγγελή, εκπαιδευτικό-φιλόλογο, μένει μόνιμα στην Αθήνα στη Φιλοθέη και έχει μια κόρη την Ειρήνη."

Ένας λόγος για να τον εκτιμήσει κανείς ακόμη περισσότερο, πέρα από το ότι είναι εξαιρετικός δεξιοτέχνης στο όργανο του, μοναδικός θα έλεγα , είναι το ότι κάθε φορά παίρνει τους δρόμους κυριολεκτικά (!) για να βρίσκεται με τη Stigma σε κάθε εκδήλωση του Δήμου μας. Είναι ένας λόγος παραπάνω που η Πόλη μας, η Κόρινθος , μέσω του ΚΕΠΑΠ επιθυμεί πραγματικά να ευχαριστήσει και να τιμήσει έναν εξαιρετικό «Άνθρωπο» και μουσικό που αν και δεν είναι Κορίνθιος , έχει συμβάλει τόσο πολύ στον Πολιτισμό μας και δείχνει πόσο αγαπάει την μουσική και την Κόρινθο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιάννης Βουλιουρής: Ένας εξαιρετικός «Άνθρωπος» και μουσικός που έχει συμβάλει στον πολιτισμό στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator