Ο ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΑΜΠΑΖΟΥΡ

0


Με αλλοιωμένη την πολιτική της γεωγραφία , θρυμματισμένη και σκόρπια η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων οδηγείτε σε αχαρτογράφητα νερά.

Οι παιδικές ανίατες ασθένειες της σύμπραξης ήταν ικανές να ρίξουν σε κατάσταση αφθώδους πυρετού ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα που τώρα ψάχνεται , μετεωρίζεται, παλινωδεί και αναλίσκεται σε κινήσεις πανικού.

Θα αποδειχθεί στο εγγύς μέλλον αν οι Βρετανοί πολίτες ήταν οι ιδανικοί αυτόχειρες όμως με την προχθεσινή τους ετυμηγορία απέδειξαν την ισχύ της εκτόνωσης του θυμικού.

Αποδείχθηκε επίσης ότι ανά πάσα στιγμή βρίσκεται ante portas το τυχαίο γεγονός ακόμη και η τυχαία εκδοχή που μπορεί να κυοφορεί το ιδιότυπο ατύχημα.

Μια σεισμική δόνηση με αρκετά «ρίχτερ» διαπερνά το «κοινό σπίτι» με απρόβλεπτες συνέπειες.

Και αυτό γιατί ?

Γιατί η Ενωμένη Ευρώπη του οράματος των δημιουργών της, ξεστράτισε !

Η Ευρώπη των Λαών, φαντάζει σαν καλοπαιγμένο παραμύθι που ξεθώριασε με το χρόνο, σαν περιεχόμενο που νοθεύτηκε συνειδητά και διολίσθησε νομοτελειακά στην ομηρία των τραπεζικών συστημάτων, των αγορών και των οικονομικών δεικτών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα θλιβερό « Ιερατείο » καθοδηγούμενο από μια κουστωδία Γερμανών άτεγκτων σφραγιδοφυλάκων επικαθορίζει και οριοθετεί το υπαρξιακό περίγραμμα της Ε.Ε. και το ταυτίζει δυστυχώς μόνον με τα στενά Εθνικά τους συμφέροντα.

Η Ενωμένη Ευρώπη πρέπει όμως να υπάρχει !

Μια Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν οι δημιουργοί της , μια Ένωση Λαών ανοιχτών οριζόντων , ισχυρή και σοβαρή που θα μπορεί να συνεισφέρει στο καλώς εννοούμενο συμφέρον όλων.

Μιας ενωμένης κοινωνίας εργασίας και προόδου που θα διαμορφώνει πολιτικές προς όφελος των Λαών που την συναποτελούν και όχι των ποικιλώνυμων ελίτ.

Η κρίση αντιπροσώπευσης βέβαια των κρατών - μελών είναι εμφανής, γιαυτό και ευδοκιμούν οι αυταρχικές τιμωρητικές επιλογές του «Ιερατείου» !

Αλλαγή ρότας επομένως για τη συνέχεια , διαφορετικά η Ένωση όνειρο ήταν και πέρασε !

Να ξαναβρεί η Ευρώπη το κομμένο νήμα από εκεί που ξεκίνησε , με τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα ,ώστε να μην βρίσκουν έδαφος ούτε οι επιτήδειοι Δημαγωγοί ούτε οι λαϊκιστές , που τοκίζουν αχρεωστήτως λόγω του ελλείμματος πολιτικής στο φανατισμό, στην αμάθεια και την απάθεια !

Έτσι ούτε το πρόσφατο βροντερό όχι των Βρετανών δεν θα πάει χαμένο !!!

Γιώργος Πουλοκέφαλος
Δημοσίευση: Ιουνίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΑΜΠΑΖΟΥΡ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator