Καραμανλικές... αποστασίες

0



Τόσες και τόσες φορές έχουμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να μείνει στην εξουσία για πολλά χρόνια αυτή η τρελή παρέα των Συριζαίων.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι έχουμε τονίσει με κάθε δυνατή φωνή ότι ο μοναδικός εχθρός είναι ο Τσίπρας, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία εξακολουθούν να παίζουν προσωπικά παιχνίδια. Ανεξαρτήτως αν ο Κ. Καραμανλής π.χ. θέλει να επιστρέψει από την πόρτα ή από το παράθυρο στην ενεργό πολιτική σκηνή, αυτό που βλέπουμε είναι ότι κάποιοι ήδη προτρέχουν. Πολλοί Καραμανλικοί δηλαδή, ακόμη κι αν ο πρώην πρωθυπουργός δεν μιλάει, έχουν πάθει τη «νόσο της αυτοπροβολής». Μιλάνε συνεχώς, κάνουν κριτική, αφήνουν υπονοούμενα, στήνουν υπόγειες κουβεντούλες πίσω από την κουρτίνα ή δεν αποκλείουν ακόμη και διασπάσεις.

Υπάρχουν άλλοι, πολλαπλώς ευνοημένοι από ηγεσίες και προέδρους που τώρα τους βρίζουν. Ο Αντ. Σαμαράς κάτι θα ξέρει από αυτό καθώς βλέπει βουλευτές που ο ίδιος ευεργέτησε όσο κανείς τώρα να του ασκούν κριτική. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω...

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους παιχνίδια. Κανείς δεν περισσεύει στη μάχη που δίνεται για να φύγει ο Τσίπρας. Εκτός βεβαίως κι αν κάποιοι δεν θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί οι κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο και αυτοπροσδιορίζονται ως «νεοδημοκράτες». Όποιος Νεοδημοκράτης τα έχει βρει με τον μεγάλο εχθρό, παρ' ότι βλέπει την ανήκεστο βλάβη που επέφερε στην πατρίδα είναι προδότης. Τελεία και παύλα.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις ειδήσεις του Σαββατοκύριακου και στα δημοσιεύματα για τη Νέα Δημοκρατία θα διαπιστώσει ακριβώς αυτά που γράφουμε παραπάνω. Μια γκρίνια, ένας διχασμός, μια μουρμούρα αλλά και πολλά υπονοούμενα. Αλλά πίσω από τις γραμμές υπάρχουν και πολλά σενάρια τα οποία δείχνουν ότι ορισμένοι στη ΝΔ δεν έχουν τσίπα μέσα τους αλλά έχουν... Τσίπρα. Πριν από μερικές εβδομάδες το Antinews είχε προειδοποιήσει όλους αυτούς που θέλουν τη ΝΔ «μικρή» και ηττημένη από τον Τσίπρα. Είχε γράψει για το μυστικό ραντεβού στην Ερμιόνη με παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας. Με στελέχη πολλά βαρύ και όχι και με άλλα στελέχη που δεν ανήκουν στη ΝΔ. Ο λόγος ήταν να προετοιμάσουν την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που δεν «τραβήξει» ο Κυριάκος (Αποκάλυψη: Το μυστικό ραντεβού στην όμορφη Ερμιόνη,Ιστορίες της ειδυλλιακής Ερμιόνης νούμερο 2).

Κάποιοι είπαν ότι το ραντεβού έγινε για να «ψαλιδιστεί» ο Μητσοτάκης, κάτι σαν τη συνάντηση των δολοφόνων του Ιουλίου Καίσαρα, πριν πει το «και συ τέκνον Βρούτε». Τώρα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι γίνονται υπόγειες διεργασίες που έχουν και μια λέξη μέσα. Τη λέξη «διάσπαση» από Καραμανλικούς, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού. Για παράδειγμα κάποιοι διαρρέουν ότι δεν μπορεί να μείνουν στο ίδιο κόμμα με τον Σαμαρά ο οποίος είχε πει ότι προκειμένου να γλιτώσει η Ελλάδα από τον Τσίπρα θα έπρεπε να γίνουν ανοίγματα.

Άλλοι λένε ότι δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να... σέρνεται από αυτούς που του λένε να κάνει σκληρή αντιπολίτευση και καλό θα είναι να κάθεται και να τους κοιτά σαν χάνος να διαλύουν την Ελλάδα. Υπάρχουν και ορισμένοι που τη βγαίνουν στη ΝΔ από τα δεξιά και της ζητούν να γίνει ακόμη πιο σκληρή. Τώρα λοιπόν διαρρέεται ότι «χωράει» ένα ακόμη κόμμα, καραμανλικών πεποιθήσεων το οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μετά από μια κρίσιμη ψηφοφορία. Για παράδειγμα αν τεθεί θέμα αναθεώρησης του Συντάγματος με τον τρόπο που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άλλο να αποδεχθείς την εκλογή Προέδρου απευθείας από το λαό, μια πρόταση που πρώτος ο Σαμαράς έχει κάνει, κι άλλο να παίζεις το πολιτικό παιχνίδι του Τσίπρα που είτε θέλει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο υπέρ του είτε θέλει να «βολέψει» τον... φίλο του Κ. Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο και με αυξημένες αρμοδιότητες.

Λέγεται μάλιστα ότι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί σαν "φάντασμα με μουστάκι" ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επανεμφανίστηκε, λένε, μετά από μια περίοδο που... ανέχτηκε τον Μητσοτάκη και τους συμπαραστάτες του και τώρα τονίζει: «Ως εδώ, το 48% που πήρα στις εσωκομματικές εκλογές πρέπει να το κεφαλαιοποιήσω». Πώς να το κάνει αυτό; Πιθανότατα με ένα καραμανλικό κόμμα το οποίο όμως η μόνη του προσφορά στον τόπο θα είναι να διατηρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια στην εξουσία.

Φτάνει πια η αυτοδιάλυση της ΝΔ. Φτάνει πια το δώρο που κάνει στους πολιτικούς του αντιπάλους. Φτάνουν πια οι συνιστώσες που τσακίζουν τη Λ. Συγγρού. Και κυρίως φτάνει πια η λογική της ιδιοκτησίας από τον Κ. Καραμανλή. Ας αφήσουν όλοι αυτοί τη ΝΔ να ανασάνει. Ας την απομητσοτακικοποίησουν, ας την αποκαραμανλικοποιήσουν, ας την... ελληνοποιήσουν. Ας τη δώσουν δηλαδή τη δυνατότητα να ξαναγίνει ένα πατριωτικό κόμμα που θα μπορεί να προσφέρει στον τόπο και κυρίως θα μπορεί να διώξει τους Συριζαίους που... διαβάζουν «βιβλία» με το τσουβάλι. Αλήθεια, η «ομερτά» στο πολιτικό σύστημα πότε θα τελειώσει για το σκάνδαλο αυτό;

Οι προδότες που θα θελήσουν να δώσουν στον Τσίπρα το «καύσιμο» για να... γιορτάσει αυτό τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, θα το βρουν μπροστά τους. Όποιοι κι αν είναι, όσο βαρύ όνομα έχουν.
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καραμανλικές... αποστασίες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator