Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Μια ακόμη μαύρη κηλίδα στο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ

0



Η σημαντικότερη δίκη της Μεταπολίτευσης, μαζί με του Ανδρέα Παπανδρέου βεβαίως, είναι αυτή της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, σε λίγους μήνες δηλαδή συμπληρώνονται 3 χρόνια. Λίγες ημέρες μετά συλλαμβάνεται σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης, διαπομπεύονται, τους απαγγέλλονται πολύ σοβαρές κατηγορίες, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία. Ακόμη και για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος κάνουν λόγο κάποιοι.

Πολλοί πάνε φυλακή, άλλοι τη γλιτώνουν την προφυλάκιση, οι περισσότεροι μένουν μέσα επί 18 μήνες, μαζί και ο δολοφόνος του Φύσσα, ο Ρουπακιάς. Τρία ολόκληρα χρόνια και η δίκη αυτών των ανθρώπων δεν βρίσκεται ούτε στα μισά. Τρία χρόνια παλινωδιών, σκόπιμων καθυστερήσεων, τρία χρόνια το κράτος «φτύνει» τον νεκρό, τους γονείς του και το αίσθημα δικαίου που πρέπει να υπάρχει σε ένα σοβαρό κράτος.

Όμως, το εντυπωσιακό είναι ότι στους 17 μήνες που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κι έχει την ευθύνη της Δικαιοσύνης άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Άρχισε και δεν λέει να τελειώσει ποτέ με βασική ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης. Είναι λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει αυτή η δίκη. Είναι λες και δεν θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτούς τους μήνες όλοι οι Χρυσαυγίτες αποφυλακίστηκαν, είναι στα σπίτια τους, στη Βουλή ή όπου αλλού γουστάρουν, παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους, χλευάζουν το δικαστικό σύστημα, απειλούν, αφήνουν υπονοούμενα, προσπαθούν να επηρεάσουν.

Κι όμως, όλους αυτούς τους μήνες οι δικηγόροι και οι γονείς του Φύσσα, μαζί με εκατοντάδες άλλους απλούς πολίτες, πολιτικούς ή δικαστές προειδοποιούν ότι η δίκη είναι παρωδία. Η ίδια η πρόεδρος του δικαστηρίου άφησε σαφή υπονοούμενα ότι κάποιοι στην κυβέρνηση δε θέλουν να ολοκληρωθεί η δίκη. Η μάνα του Φύσσα έδωσε συνέντευξη τύπου θέτοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών τους.

Οι δολοφόνοι του παλικαριού από τη Νίκαια και η ηθικοί αυτουργοί τους παρακολουθούν γελώντας και όντας σχεδόν σίγουροι πως θα τη γλιτώσουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι.

Και τι ζητά κάθε σοβαρός πολίτης αυτής της χώρας; Ζητά να ολοκληρωθεί η δίκη. Είναι δολοφόνος ο Ρουπακιάς; Να σαπίσει στη φυλακή.

Το διέταξε ο Μιχαλολιάκος ή ο Κασιδιάρης με το Λαγό; Να πληρώσουν κι αυτοί. Υπάρχουν κι άλλοι «πυρήνες» ακροδεξιών τραμπούκων που χτύπησαν, τραυμάτισαν απείλησαν; Να τιμωρηθούν με αυστηρότητα. Είναι η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και απειλή για τη Δημοκρατία; Να αποδειχθεί κι αν είναι έτσι να διαλυθεί.

Όμως αυτή η ξεφτίλα να ικετεύουν όλοι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η δίκη προσβάλλει την Ελλάδα και τη νοημοσύνη μας. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας έχουν την αποκλειστική για την κατάντια. Οφείλαν να διασφαλίσουν την ομαλή και ταχύτατη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης ώστε να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι μια ακόμη μαύρη κηλίδα στο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ελπίζουμε μόνο να μην έχουν κάνει υπόγειες διεργασίες με τους ακροδεξιούς. Αυτό θα ήταν η ταφόπλακά τους.

Και όσοι αντιδράσουν για τα γραφόμενα ή θυμίσουν τον Μπαλτάκο ας τους θυμίσουμε κι εμείς κάτι. Το δολοφόνο της Χρυσής Αυγής και όλη την Κ.Ο. που θεωρήθηκε συνυπεύθυνη, η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς τους έχωσαν μέσα. Η αριστερή κυβέρνηση τους έβγαλε έξω, για να μην πούμε ότι φαίνεται να τους προστατεύει κιόλας.

Δημοσίευση: Ιουνίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Μια ακόμη μαύρη κηλίδα στο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator