Ιόνια Οδός: Μια ανάσα για την ολοκλήρωση - Το εντυπωσιακότερο βίντεο από τον οδικό άξονα!

0Το εντυπωσιακότερο βίντεο της Ιόνιας Οδού, έδωσε στη δημοσιότητα η «Νέα Οδός», ο παραχωρησιούχος που κατασκευάζει το έργο. Σε έξι λεπτά, παρουσιάζεται η πρόοδος του έργου από το Αντίρριο μέχρι τον κόμβο με την Εγνατία Οδό, στην Πεδινή...

Και στις εικόνες αυτές, είναι ορατή όχι μόνο οι ταχύτατοι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσεται το έργο, αλλά και η μεγάλη πρόοδος που έχει γίνει στο βόρειο τμήμα, αυτό δηλαδή από το Αβγό μέχρι τα Γιάννινα.

Ο ανάδοχος μιλά για αλματώδη πρόοδο, η οποία αποτυπώνεται στις εικόνες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στο τέλος Μαίου, είχε εκτελεστεί το 78% των εργασιών.


Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, κατασκευάζονται ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.

Από τις 4 συνολικά σήραγγες, η διάνοιξη των 3 έχει ήδη ολοκληρωθεί (Μακύνειας, Καλυδώνας, Αμπελιάς), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή της μεγαλύτερης σήραγγας (Κλόκοβας) με συνολικό μήκος 2.854 μέτρα, η διάνοιξη της οποίας πραγματοποιείται ταυτόχρονα και από τα δύο μέτωπα με ταχείς ρυθμούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο τέλος Μαΐου απέμεναν λιγότερα από 100 μέτρα για την πλήρη διάνοιξη και αυτής της σήραγγας.Στο τέλος Μαϊου του 2016, η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών στην Ιόνια Οδό άγγιζε το 77,09%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:

- 0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου

- 76,6 χλμ. - 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισοπέδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή της Συκούλας.
Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.

- 145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας

- 170 χλμ.- 190 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού

Στα προαναφερθέντα εργοτάξια, στο τέλος Μαϊου απασχολούνταν περισσότερα από 2.100 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνταν (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ανερχόταν σε 1.530.

Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα.

Δημοσίευση: Ιουνίου 17, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ιόνια Οδός: Μια ανάσα για την ολοκλήρωση - Το εντυπωσιακότερο βίντεο από τον οδικό άξονα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator