Αντιδήμαρχος αρνήθηκε να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης ο Πρ. Παυλόπουλος

0



Την αντίθεσή της στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακηρύξει επίτιμο δημότη του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, εξέφρασε η αντιδήμαρχος Στέλλα Αλιφιέρη, σε τοποθέτησή της στη συνεδρίαση του σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που έλαβε στις 26 Μαϊου, το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, ο κ. Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Καντάνου – Σελίνου με την ευκαιρία της συμμετοχής του, μεθαύριο Παρασκευή 3/6/ στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Καντάνου.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Αλιφιέρη ανέφερε ότι δεν της επιτρέπεται συνειδησιακά να επιβραβεύσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, που σαν θεσμός υπηρετεί αυτές τις πολιτικές και επιμένει με δημόσιες δηλώσεις του ότι θα τις υπηρετήσει μέχρι τέλους. Είναι υποχρέωσή μας, πρόσθεσε η κ. Αλιφιέρη, να διατηρούμε ακέραια την ιστορική μνήμη.

Η ιστορία της Καντάνου , σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, αποκαλύπτει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σύσσωμος ένας λαός προέβαλλε αντίσταση εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων ενός κράτους.

Οι κάτοικοι της Καντάνου χωρίς κρατική εντολή, χωρίς στρατιωτική καθοδήγηση και μαζί με τους κατοίκους και άλλων χωριών αποφάσισαν σε λαϊκή συνέλευση να αντισταθούν και να πολεμήσουν τους εισβολείς. Θεωρώ, κατέληξε η κ. Αλιφιέρη, ότι για αυτή την ιστορία είναι άτυχη η απόφαση να τρέχουμε την τελευταία στιγμή να κάνουμε επίτιμο δημότη τον Προκόπη Παυλόπουλο τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε εποχή μνημονίων, σε εποχή διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων.

aftodioikisi.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αντιδήμαρχος αρνήθηκε να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης ο Πρ. Παυλόπουλος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator