Μνημόνιο 4 και φύγαμε...

0



Με ένα νόμο….
Του τέταρτου και τελευταίου... Ο Ακατανόμαστος "αριστερός" ηγέτης μετά της δεξιάς χείρας , πράγματι φαίνεται να έφεραν το τελευταίο μνημόνιο! Μόνο που αντί για την κατάργηση των μνημονίων πέτυχαν το απόλυτο. Το διαρκές μνημόνιο! Κάθε φιλελές, θα χτύπαγε προσοχές μπροστά σε ένα τέτοιο επίτευγμα , αλλά δυστυχώς για αυτούς είναι και το μοίρασμα της πίτας, τόσο της διαφημιστικής δαπάνης από τις τραπεζες, όσο και των προγραμμάτων από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που στερούνται τα φίλια επιχειρηματικά συμφέροντα. Καθώς επίσης στερούνται και της δόξας από την εξουσία που προσφέρει το ελληνικό πολιτικό περιβάλλον! "Δυστυχώς" για αυτούς αναγκάζονται να αυτογελειωποιούνται στην προσπάθεια τους να πουλήσουν ψευτοαντιμνημονιακά μηνύματα για να αγοράσουν ψηφαλάκια από το πολιτικό "καταναλωτικό" κοινό!

7.500 σελίδες μνημόνιο 4
πέρασε την Κυριακή η πιο επικίνδυνη, ξενόδουλη και αισχρή κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από ιδρύσεώς της. Η συγγραφή 7.500 σελίδων νομοθετικού περιεχομένου προϋποθέτει καταρχήν την τεχνική μελέτη και επεξεργασία όλων των δεδομένων, και κατόπιν την εγγραφή και τη διόρθωση των κειμένων. Φυσικά και δεν μπορεί να συγγραφούν σε λίγους μήνες. Η προδοσία είναι προμελετημένη. Το ξεπούλημα κάθε σπιθαμής δημόσιας περιουσίας (ακόμη και του νερού!!) αποδεικνύει ότι δεν έχει να κάνει με οικονομικά μέτρα αλλά για εχθρικού πολεμικού χαρακτήρα ενεργειών από την καλύτερη πέμπτη φάλαγγα που γνωρίσαμε για χάριν των Γερμανικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Η "αριστερή" κυβέρνηση επέτυχε όσα δεν θα μπορούσαν να γίνουν με δεξιά κυβέρνηση! Ένα ακόμη κινηματογραφικό σενάριο εξόντωσης μιας χώρας συνεχίζεται να γράφεται... ( άρθρο: Τυχαίο; Δεν νομίζω...)

Αλήθεια που βαδίζουμε μετά και από την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου?
Στην προσπάθεια μου να μελετήσω που ακριβώς βρισκόμαστε διαπίστωσα ότι η δημοσιογραφική πληροφόρηση επί της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στερείται συστηματικά και περiσσοτερο από κάθε άλλη φορά, σημαντικών και ειδικών πληροφοριών, αναφερόμενος τόσο σε τεχνοοικονομικά ζητήματα, όσο και στις στρατηγικές κατευθύνσεις των θεσμών και της κυβέρνησης. Με εξαίρεση ελάχισταδημοσιογραφικά μέσα. Περιοριζόμαστε στο να ενημερωνόμαστε αν επίκειται για παράδειγμα αξιολόγηση και αν ολοκληρώθηκε ή όχι, πάντα για το καλό της χώρας... Κι έτσι μας έχουν κάνει όχι απλώς να ξεχνάμε σε ποια (κακό)μοίρα βρισκόμαστε αλλά να ξεχνάμε πολύ εύκολα και τις αιτίες που έφεραν ως εδώ.

Νεότερη πολιτική λήθη
Για παράδειγμα θυμάμαι στην προμνημονίων εποχή την Goldman Sachs και τα παιχνίδια για το χρέος επί Σημίτη. Θυμάμαι τον Αλογοσκουφη της κυβέρνησης Καραμανλή ο οποίος διέλυσε την ελληνική οικονομία, θυμάμαι τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία επί Γεωργίου και όλα τα παιχνίδια που ακολούθησαν (με ΓΑΠ) προκείμενου η Ελλάδα να μπει αλυσοδεμένη στα μνημόνια. Θυμάμαι στην μεταμνημoνίων εποχή, τον αγώνα που έδινε όλη η χρυσή γενιά πολιτικών και κόμματων που απολάμβανε της συμπάθειας της siemens, να αγωνία για την διάσωση των γαλλογερμανικών τραπεζών με πρόσχημα την διάσωση της χώρας. ( Κάτι το οποίο οι φιλελέδες αδυνατούν να καταλάβουν, όταν τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, και κατ'ακολουθία αδυνατώ κι εγώ να καταλάβω αυτούς). Τα ΠΝΠ αντί άλλων πιο δημοκρατικών διαιδικασιών που έγιναν καθημερινότητα, τον εκβιασμό της Ευρώπης με τα capital controls, την εσχάτη προδοσία των Τσίπρα- Καμμένου που αγνόησαν την εντολή του δημοψηφίσματος και μεσα σε 24 ωρες (τυπικά μιλώντας) συμμάχησαν με το διάολο. Αναρίθμητα... Όμως ο βασικός λόγος που πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την λήθη είναι για να μπορέσουν να αποδοθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα που τους αναλογούν αλλά και για να συνειδητοποιήσουμε την θέση μας μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα, που θα αποτελέσει την βάση για την χάραξη του δρόμου που θα οδηγήσει σε διέξοδο.

Παραπληροφορώ και προχωρώ…
Αναφέροντας ένα ακόμη παράδειγμα δημοσιογραφικής παραπληροφόρησης που παρατηρείται επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα, είναι αυτή που κάθε λίγο και λιγάκι μας παρουσιάζουν την "ανάγκη" να καλυφτεί μια τρύπα στον προϋπολογισμό. Κενό εδώ κενό εκεί, πρέπει κάθε φορά να κλείνουν αυτές οι τρύπες εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, μισθωτών φορολογούμενων, κτλ. Αλήθεια ο Σαμαράς δεν "έζησε" για να δούμε πρωτογενές πλεόνασμα? Δεν το πετύχαμε? Τι συμβαίνει? Συνέχειαξεφεύγει και πρέπει να το διορθώνουμε? Φειδωλή η ενημέρωση, στο σκοτάδι και ο κόσμος... Η πραγματικότητα γύρω από την διαρκές ανάγκη για νέα μέτρα (εκτός των άλλων) λέγεται πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης. Εδώ πρέπει να σταθούμε στο σημείο αυτό διότι αποτελεί κορυφαία εχθρική πολιτική μετά την αναγνώριση του χρέους και οι συνέπειες της εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες! Η πολιτική αυτή θεωρεί κατά βάση ότι εάν μειωθούν τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, και μισθοδοσίας για παράδειγμα 50%, θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας και θα έρθει ανάπτυξη! Πόσο γελοίο ακούγεται αυτό μέσα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία? "Πιστεύουν" οτι με το 50 % του μισθού σου θα δεις καλύτερες μέρες! Χα! Σε μια άλλη διάσταση του σύμπαντος, αν και πολύ αμφιβάλλω για το εάν υπάρχουν άλλες διαστάσεις… :)

Τι πραγματικά σημαίνει εσωτερική υποτίμηση?
Πρώτον φτηνό εργατικό δυναμικό για τις πολυεθνικές. Δεύτερον πλήρη διάλυση και αποδυνάμωση της εθνικής οικονομίας ( αυτή που ονομάζεται πραγματική μετά την έλευση μας στο ευρώ). Έχοντας χάσει ιδιωτική και δημόσια περιουσία, αναζητώντας ένα πιάτο φαί μεσα στην σε συνθήκες πολιτικής και πολιτισμικής ζούγκλας, τα 300 ευρώ μισθός και σύνταξη θα μοιάζουν με όαση! Ποιος θα διεκδικήσει τις ευθύνες και την αποκατάσταση της ληστείας από την εγκληματική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων? Ποιος θα ανορθώσει ανάστημα απέναντι σε εταιρίες που " δεν τις αγγίζει τίποτα.." ( έρχεται και η TTIP !) Κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική καταστροφή. Τα αποτελέσματα ενός πολέμου κατά κυριολεξία και όχι μεταφορικά σε μικροοικονομικό και μικροκοινωνικό επίπεδο μετά την " εθνική μακροκαταστροφή" μέσω του χρέους και των ελλειμμάτων. Επιπλέον τα βρωμοΜΜΕ θα συνεχίσουν να μας διαπαιδαγωγούν, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια, προτρέποντας μας να λέμε κι ένα ευχαριστώ σε όλο αυτό το κύκλωμα "επενδύσεων" που χάριν σε αυτούς έχουμε ένα πιάτο φαί για να ζήσουμε. Το ζούμε ήδη με τις Σκουριές και την Καναδική εταιρία Χρυσού- *Hellas* Gold !

Ξαναμένουμε Ευρώπη
Και εδώ έρχονται στο μυαλό οι Μένουμε Ευρώπηδες, που πραγματικά ζουν το "μύθο" τους στην Ενωμένη Ευρώπη και ονειρεύονται..... Mercedes (the best or nothing)... στα κατσικοχώραφα της ζωήςτους! Εννοώντας βέβαια τις κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας. Και για να το αιτιολογήσω δεν θα χρειαστεί να πούμε και πάλι πολλά. Αυτή τη φορά τα λέει μόνος του, ο δικός τους άνθρωπος ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφο του συστημικού καναλιού ΣΚΑΙ, στην εκπομπή "Η Ελλάδα στον Καθρέπτη" προ ημερών. Ο ίδιος παραδέχεται ότι η αντίληψη των δυτικοευρωπαίων είναι μία Ενωμένη Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων δηλαδή, φτωχές επαρχίες του νότου και της ανατολής που θα στηρίζουν και θα υποστηριζονται από τις μητροπόλεις του βορρά! Σε αυτό τον διαχωρισμό οι "μεγάλες δυνάμεις" μας οραματίζονται σε μια υποδεέστερη κατηγορία, με χώρες όπως η Λιθουανία και η Λετονία "Έτσι μας βλέπουν" μας ενημερώνει ο κος Βενιζέλος, οι φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή ένωση και την ευρωζώνη. Καιρός για αυτοκριτική για τους μένουμε Ευρώπηδες... ( για ακόμη μία φορά) άρθρο "Μένουμε Ευρώπη ή κάνουμε αυτοκριτική? "

Ο κίνδυνος της καταστροφής, γιατί τώρα είμαστε καλά!
Μα θα σου πουν... Μα τί να κάνουμε να φύγουμε από το ευρώ και να επιστρέψουμε στην δραχμή? "Σεισμοί, λιμοί, λοιμοί και καταποντισμοί" οι συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος! "Μα δεν παράγουμε τίποτα κάποιοι άλλοι θα σου πουν, πληθωρισμός και χρεοκοπία!" Επιχειρηματολογία που σε αφήνει άναυδο! Πλήρης, επιστημονική, έγκυρη! Δεν μας έχουν αναφέρει σε ποια επιστημονικά περιοδικά φιλοξενούνται τέτοιες δημοσιεύσεις!

Τελικά παράγουμε τίπτα?
Φυσικά και δεν παράγουμε τίπτα!!! Ποιος τουρισμός ποια αγροτική παραγωγή? Ποια ορυκτά κοιτάσματα και ποια πετρέλαια στην Ελληνική επικράτεια? Και όλες αυτές οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες που έκλεισαν μετά την είσοδό μας στο ευρώ, για να αντικατασταθούν από εισαγωγικές εταιρίες, μην τα ακούτε... Είναι ψέματα. Οι ξένες επενδύσεις θα φέρουν την ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Πρέπει να είναι επενδύσεις (πολυεθνικών) και να είναι ξένες(έδρα)... Μόνο έτσι πιάνει η συνταγή της οικονομίας! (της νεοφιλελεύθερης, βεβαίως βεβαίως!)

Τα κορόιδα…
?λλωστε για ποιο λόγο να έρχεται μία κρατική(!) Γερμανική εταιρία όπως η FRAPORT και να αγοράζει τα αεροδρόμια , σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα? Προφανώς και δεν ψάχνει για επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά για επιχειρηματικές αποτυχίες! Κορόιδα κανονικά! Βλέπεις.. η πλύση εγκεφάλου των βρωμοΜΜΕ μιλώντας συνεχώς για ότι δεν παράγουμε τίποτα, υποσκάπτει την πληροφόρηση για την δυναμική των ευκαιριών οικονομικής ανάπτυξης στην χώρα μας. Παράλληλα και όχι τυχαία, όταν μιλάνε για παραγωγή εννοούν των αγαθών και όχι των υπηρεσιών όπως είναι ο τουρισμός. Αντί να προτρέπουν τους ντόπιους ενδιαφερόμενους να στρέψουν το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον στις "φυσικές" μας υποδομές στον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού, καθημερινά βομβαρδίζουν με πλήθος μίζερων και απαισιόδοξων σεναρίων προβάλλοντας τη μόνη σωτηρία μας για τα αδιέξοδα την αποδοχή μιας αποικιοκρατικής λογικής απέναντι στην ΕΕ και κυρίως την Γερμανία.

…είναι σωτήρες μας!
Έτσι ανοίγουν τον δρόμο για την επέλαση των γερμανικών εταιριών στην Ελλάδα οι οποίες θα εκμεταλλευτούν όσα εμείς δεν τολμήσαμε ή δεν αντιληφθήκαμε. Και "ευτυχώς" για αυτές και για μας, το φτηνό εργατικό δυναμικό, ως στόχος της εσωτερικής υποτίμησης που αναφέραμε παραπάνω, θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την χώρα μας. Ναι, αλλά κάπως έτσι, δεν έρχεται η ανάπτυξη? Είπαμε Όχι, δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε! Ανάλογο διαφωτιστικό παράδειγμα αποτελεί το ντοκιμαντέρ του Εξάντα-Αυγερόπουλου "Υπέροχη μακροοικονομία" που αποτελεί σαφές υπόδειγμα για την κατάληξη της χώρας μας στο κοντινό μέλλον, όπως συμβαίνει στην Γουατεμάλα. Εκεί όλοι οι μακροοικονομικοί αριθμοί της οικονομίας τους ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι εκεί πεινάνε και είναι δυστυχισμένοι. Σε ένα περιβάλλον παρακμής, ναρκωτικών έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να ξεχνιέται... (Εμείς έχουμε το twitter & facebook, το ίδιο κάνει..) Καταλήγοντας σκλάβοι στο ίδιο μας το σπίτι...

Γερμανία Τουρκία συμμαχία!
Το πρόβλημα με την Γερμανία δεν σταματάει εδώ. Δεν σταματάει στην ιμπεριαλιστική πολιτική που ασκεί απέναντι στις χώρες του Νότου και της Ανατολικής Ευρώπης. Η κρίση στην Ελλάδα, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη είναι "ιδιαίτερη". Μπορεί κι από την πλευρά μας να προσπαθήσαμε σωστά να διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα για τύχουμε ευρύτερης υποστήριξης, όμως όπως αποδεικνύεται και στην πράξη ο πολεμικός χαρακτήρας των οικονομικών πολιτικών που ασκούνται στην Ελλάδα, έχει βαθύτερα αίτια, και δεν είναι κάτι άλλο πάρα τα πολυπόθητα αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου στον Ελληνικό γεωγραφικό χώρο. Περισσότερα στο άρθρο "Η ευρωζώνη, εμείς και τα μυστήρια " (Φεβρουάριος 2015). Φυσικά και το θέμα των πετρελαίων αποτελεί θέμα ταμπού για την Ελληνική πολιτική και δημοσιογραφική σκηνή, στο οποίο ο κόσμος θα πρέπει να παραμένει βαθιά νυχτωμένος, ενώ καμία πρόοδος δεν γίνεται επί του θέματος.

Δυο γαϊδάροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα
Δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε την Γερμανία ( ως αυτόκλητο εκπρόσωπο της ΕΕ) να συνομιλεί κάθε φορά με την Τουρκία, για ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, όπως τελευταία με το προσφυγικό. Τα αποτελέσματα της μοιρασιάς των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Γι' αυτό οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν αναγνωρίζουν ελληνική ΑΟΖ τόσα χρόνια. Γι αυτό ήρθε και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αφού καμία επιχειρησιακή αρμοδιότητα για τους μετανάστες δεν έχει. Δεν είναι τυχαίο που η Γερμανία χαρίζει 3 δες για το προσφυγικό στην Τουρκία και στην Ελλάδα που αντιμετωπίζεται ως κλοτσοσκούφι, φροντίζει να την απομονώνει και να της χαρίζει ψίχουλα σε ένα πρόβλημα που είναι υπόθεση όλης της Ευρώπης. Βλέπεις.. είναι πολύ σημαντικό για την Γερμανία να διατηρήσει "καλές γειτονικές σχέσεις με την γείτονα Τουρκία" ! ..Πετρέλαια μοιράζουν... Οι πραγματικοί λόγοι του οικονομικού πολέμου στην Ελλάδα από την Γερμανία αρχίζουν σιγά σιγά να φανερώνονται.

Φρανκφούρτη όπως λέμε Βρυξέλλες
Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Το χρέος και το ελεγχόμενο από το Γερμανικό κράτος ευρωνόμισμα (ποια ΕΚΤ...) αποτέλεσαν τα δύο σύγχρονα και μοντέρνα υπερόπλα του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Δεν είναι τυχαίο, έστω και σημειολογικά, ότι ενώ όλες οι διοικητικές υπηρεσίες της ΕΕ βρίσκονται στις Βρυξέλες, οτιδήποτε έχει να κάνει με το χρήμα και την ευρωζώνη βρίσκεται στην Φρανκφούρτη.
ΟΧΙ! Δεν είμαστε αποικία
Καιρός να παραδεχτούμε ότι η χώρας μας αποικιοποιείται αργά σταθερά και συστηματικά. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να βεβαιωθείς. Η ιστορία μιλάει από μόνη της και αναφέρει πάντα την ιστορική αλήθεια. Όλες οι αποικίες κατά το 19 και 20ο αιώνα χρησιμοποιούσαν τα νομίσματα των μητροπόλεων τους, π.χ. Βρετανίας, Γαλλίας κτλ. Και ο λόγος ήταν απλός... για να μπορούν να τις ελέγχουν. Κατά συνέπεια οποιαδήποτε απειλή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να επιστρέψει στην δραχμή αποτελούσε και αποτελεί φωτοβολίδα τρομοκράτησης των συνειδήσεων.

Έχουμε κι εμείς ευθύνες... οι πολίτες

Εντύπωση προκαλεί η απάθεια της πλειοψηφίας του κόσμου με τα οποία υποδέχεται τα νέα μέτρα. Έξι χρόνια εμπειριών δεν έχουν γίνει η αιτία και η αφορμή για πνευματική αφύπνιση και αναγέννηση με σκοπό την διεκδίκηση και την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας.

Μένουμε απαθείς... Μένουμε απαθείς... Μένουμε απαθείς...

Αντιθέτως καλλιεργείται η νοοτροπία ότι σε αυτή την χαώδη κατάσταση που επικρατεί, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πλασαριστούμε, σε μια καλύτερη θέση. Τί κι αν πέφτει το τρένο στο γκρεμό... ας είμαστε οι επιβάτες που θα έχουμε καλύτερη θέα! Είναι τραγικό! Η νοοτροπία που διέλυσε αυτή την χώρα, δηλαδή η προσωπική επικράτηση με κάθε τρόπο σε ένα περιβάλλον ζούγκλας, εκεί που κάποτε συνέβαινε για να λόγους ρουσφετιών τώρα έχει γίνει τρόπος ζωής σε κάθε πλευρά της καθημερινότητας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, καθένας από όλους αυτούς αναζητά την (νέο)ηθική διάσταση που θα δικαιολογήσει την συμπεριφορά του και την θέση του σε αυτό το περιβάλλον παρακμής μισαλλοδοξίας που επιβάλλεται από το σύστημα.

Κλείστε τα αυτιά σας σε κάθε φιλομνημονιακή -δωσίλογη προπαγάνδα Εμπιστευτείτε τα μάτια σας, τις εμπειρίες σας, τα παθήματά μας των τελευτάιων 6 ετών.

Η Ελευθερία και η ειρήνη είναι δικαιώματα που κατακτούνται και δεν μας χαρίζονται.

Υ.Γ. Για όσους ενδιαφέρονται...

manole-elefteroipolites.blogspot.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μνημόνιο 4 και φύγαμε... "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator