Δεν μας έφταναν οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι, τώρα θα έχουμε και τους Τσάμηδες

0



Επικίνδυνη τροπή παίρνουν τα εθνικά θέματα, με την κυβέρνηση να είναι απούσα και μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει κάποιες δηλώσεις για να σώσει την τιμή της χώρας. Δε φτάνει που άνοιξε θέμα Τσάμηδων και ο Κοτζιάς το νομιμοποίησε πηγαίνοντας στη συνάντηση με τον Ε. Ράμα στην Αλβανία, τώρα κατάφερε να τους κάνει και επίσημους… συνομιλητές του. Που φτάσαμε δηλαδή. Να απαντά στην Ελλάδα κάποιος Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU και να κάνει κουρέλι τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Ιντρίζι επισημαίνει ότι, τουλάχιστον κατά την δική του εκδοχή, το Τσάμικο τέθηκε σε όλες τις συναντήσεις του κ. Κοτζιά στα Τίρανα και προειδοποιεί ότι το θέμα δεν πρόκειται να φύγει από την ατζέντα των διμερών σχέσεων.

«Είναι η πολλοστή φορά, από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, που η ελληνική διπλωματία δεν χάνει ευκαιρία για να επιβεβαιώσει μια απόλυτη αλήθεια. Οι συνεντεύξεις που έδωσε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, οι πρόσφατες δηλώσεις διαφόρων εκπροσώπων είναι εύγλωττες αποδείξεις ότι το Τσάμικο υφίσταται και ότι η ελληνική διπλωματία θα πρέπει τώρα να υπολογίσει με ποιον τρόπο θα συμπεριλάβει στην ατζέντα των διμερών διαπραγματεύσεων την επίλυση του θέματος αυτού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιντρίζι, σχολιάζοντας όσα ακολούθησαν την υπόθεση με το πανό περί «γενοκτονίας» των Τσάμηδων κατά τον αγώνα Ελβετίας - Αλβανίας στο Euro 2016 στη Γαλλία.

Ο κ. Ιντρίζι εκθέτει πλήρως τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έχει επιμείνει στις τελευταίες συνεντεύξεις του ότι η επίσκεψή του στα Τίρανα υπήρξε επιτυχημένη. Αφού χαρακτηρίζει ως «γελοία» τη σύνδεση της Τουρκίας με το περιστατικό με το πανό, ο κ. Ιντρίζι λέει ότι η επιμονή του κ. Κοτζιά να αρνείται τα περί Τσάμικου «έχει χαρακτήρα αυτοτραυματισμού, είναι απόδειξη του γεγονότος ότι η ελληνική πλευρά ενοχλήθηκε πολύ από τα μηνύματα που έλαβε από την αλβανική διπλωματία, από τις θέσεις που τήρησε ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών, από τις θέσεις ιστορικού χαρακτήρα του Πρωθυπουργού Ράμα από το συνέδριο του κόμματός μας, από την πολύωρη διαμαρτυρία που διοργάνωσε ο σύλλογος "Τσαμουριά", η οποία δημιούργησε το ιστορικό ντεκόρ των διαπραγματεύσεών της με την αλβανική πλευρά» τόνισε ο κ. Ιντρίζι.

Ο κ. Ιντρίζι χαρακτηρίζει ως «μεγάλη απάτη» όσα είπε ο κ. Κοτζιάς ότι «18.000 Αλβανοί της Τσαμουριάς έφυγαν δήθεν από μόνοι τους από τον φόβο ότι θα καταδικαστούν σε θάνατο». Σύμφωνα με τον κ. Ιντρίζι, τα δικαστήρια που στήθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στα Ιωάννινα ήταν «φιάσκο». Πριν από την καταδίκη σε θάνατο περίπου 2.000 Τσάμηδων, ο κ. Ιντρίζι ομιλεί περί σφαγής 28.000 Αλβανών της Τσαμουριάς - αν και αποφεύγει να πει από πού αντλεί τα στοιχεία αυτά.

Δεν έχει νόημα να πούμε τα άλλα που είπε αυτός ο κύριος. Νόημα έχει να ασχοληθούμε με το γεγονός ότι κάποιος απίθανος τυπάκος, απόγονος συνεργάτη των Γερμανών, εμφανίζεται ως ισότιμος του έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Η αφέλεια, ανικανότητα, έλλειψη εμπειρίας έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι τους Τσάμηδες κι άντε να τους ξεφορτωθούμε τώρα. Δεν μας έφταναν οι Σκοπιανοί που έχουν ξεφύγει και οι Τούρκοι που κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους τώρα θα έχουμε και τους Τσάμηδες; Μια ακόμη επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και άξιος ο Κοτζιάς.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν μας έφταναν οι Σκοπιανοί και οι Τούρκοι, τώρα θα έχουμε και τους Τσάμηδες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator