Παιδιά ενός κατώτερου... αριστερού Θεού

0Μέσα σε λίγες ημέρες έμειναν άνεργοι πάνω από 1.500 άτομα από τρία μαγαζιά. Από την Ηλεκτρονική, από το Athens Ledra και από την εταιρεία Πυρσός. Είναι τα 1.500 άτομα που ξέρουμε διότι μαζί μ’ αυτούς στο ταμείο ανεργίας γράφτηκαν εκατοντάδες άλλοι που έχασαν τη δουλειά τους μεμονωμένα.

Όλοι τους ιδιωτικοί υπάλληλοι, με γλίσχρους μισθούς, εργασιακές συνθήκες κάκιστες, απλήρωτοι για μήνες οι περισσότεροι και με την καθημερινή αγωνία αν θα κλείσει η εταιρεία τους.

Είδατε να συνέβη κάτι; Διαπιστώσατε κινητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης; Έγινε κάποια συναυλία συμπαράστασης με σηκωμένα χέρια προς τον ουρανό και με επαναστατική οργή για το «χτύπημα» του συστήματος στο προλεταριάτο;

Ο Λαζόπουλος που είναι βρε παιδιά να κάνει μια παράσταση για να επιτεθεί στη σάπια κυβέρνηση που τους αφήνει αβοήθητους;

Μην είδατε καμιά καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών να κάνει συμπαράσταση στους κακόμοιρους απολυμένους; Μήπως στήθηκαν τσαντίρια στην πλατεία Συντάγματος και περνούν από εκεί οι Συριζαίοι υπουργοί και βουλευτές να εκδηλώσουν τη συμπάθειά τους;

Άραγε ο Αλέξης Τσίπρας που είναι να κάνει δήλωση στήριξης; Τον θυμάστε που φωτογραφιζόταν στο Μαξίμου με 50 καθαρίστριες και δήλωνε: «Το παράδειγμά σας δίνει δύναμη σε όλους μας».

Θυμάστε τη δήλωσή του όταν είχε πάει στο Σύνταγμα ο νυν πρωθυπουργός που τους είπε: Κοντοζυγώνει η ώρα που αντί να καθαρίζετε τα γραφεία τους, θα καθαρίζετε, κι εσείς κι όλοι μαζί το λαϊκό κίνημα, την τρόικα και την κλεπτοκρατία από αυτή τη χώρα.

Μάλλον δεν τα θυμάστε, σίγουρα δεν τα θυμούνται ή δεν θέλουν όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άλλωστε να το κάνουν; Κι αυτοί… παραπλανηθέντες από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα είναι παιδιά ενός κατώτερου αριστερού Θεού. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, ούτε ελπίδα στήριξης από την αριστερή κυβέρνηση. Το υπουργείο Εργασίας τάχαμου ενδιαφέρεται γι’ αυτούς ή για τους υποψήφιους άνεργους του Mega. Μόνο στα λόγια, καμιά πράξη. Δεν είναι καθαρίστριες, δεν πουλάνε στο γυαλί, δεν βάζουν γάντι στο χέρι και με ιερή οργή να καταγγείλουν την κακή δεξιά κυβέρνηση.

Προς Θεού. Όχι από εμάς κοινωνικός αυτοματισμός. Άμα υπάρχει δουλειά για όλους ας δουλέψουν όλοι. Άμα το Δημόσιο μπορεί να θρέψει τις καθαρίστριες που έγιναν γραμματείς στα δικαστήρια ας το κάνει. Όμως, να δώσει το κράτος ίσες ευκαιρίες για όλους. Γιατί οι παραπάνω απολυμένοι έμειναν στην απέξω; Δεν πληρούν τις προδιαγραφές της «ταξικής συνείδησης» του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπαίνουν στο… ταξικό πρόσημο που έβαλε ο Κυρίτσης;

Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι για την κυβέρνηση; Σ’ αυτόν τον εθνικολαϊκό αριστερό κρατισμό το μόνο που υπάρχει είναι οι κομματικοί στρατοί. Και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι η ιδανική «πελατεία». Όλοι οι άλλοι δεν είναι τίποτε. Άλλωστε, το καθεστώς της αριστεράς θέλει τους κομματικούς στρατούς διότι πλέον δεν μπορεί να κατέβει στην κοινωνία. Όπου πάνε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακίζονται από «παραπλανηθέντες». Κι αυτοί σίγουρα δεν είναι… καθαρίστριες, δεν είναι Καρανίκες.

Η αριστερά του Κολωνακίου κάνει το ίδιο λάθος που έκαναν τα προηγούμενα συστημικά κόμματα. Φτιάχνει στρατούς για να μπορεί να στηριχθεί στη δύσκολη ώρα. Όμως, το καζάνι που βράζει είναι στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί χτυπά η καρδιά των… προλετάριων, εκεί χτυπά η καρδιά της ταξικής συνείδησης. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει από καιρό το ηθικό πλεονέκτημα και σίγουρα έχει χάσει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των φτωχών και αδικημένων.

Η οργή που θα ξεσπάσει εναντίον τους από τους χιλιάδες απολυμένους, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει νωρίτερα απ’ ότι περιμένουν.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παιδιά ενός κατώτερου... αριστερού Θεού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator