«Μωρές παρθένες της Δεξιάς»

0



H Νέα Δημοκρατία είναι μία, ενιαία, αδιαίρετη. Η δεξιά παράταξη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έχει ως μοναδικό εχθρό τον Αλέξη Τσίπρα και κανέναν άλλον. Μοναδικός στόχος για όλους όσοι θέλουν να λέγονται προοδευτικοί πολίτες, πατριώτες που ενδιαφέρονται για την απομάκρυνση των εγκληματιών της Αριστεράς, πρέπει να είναι η νίκη στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Μοναδική επιλογή για τη χώρα, έτσι όπως την κατάντησε ο Τσίπρας είναι η ΝΔ να επιστρέψει στην εξουσία, όχι γιατί πρέπει να ικανοποιηθούν οι εξουσιομανείς εντός του κόμματος, αλλά γιατί είναι πατριωτική ανάγκη. Τελεία και παύλα. Όποιος κάνει το αντίθετο, όποιος υπονομεύει την παράταξη που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, είναι απλά ένας νέος Εφιάλτης για την πατρίδα και ο εφιάλτης για τη ΝΔ. Αντίθετα, είναι το δεκανίκι μιας κυβέρνησης αριστεροδεξιών ολετήρων που μετατρέπουν τη χώρα σε Αργεντινή στην καλύτερη περίπτωση και σε Βενεζουέλα στη χειρότερη.

Υπό κανονικές συνθήκες όλοι όσοι βρίσκονται στον δεξιό χώρο θα έπρεπε να είναι μαζί και να αγωνίζονται κατά της κυβέρνησης των Συριζοτσολιάδων οι οποίοι πλέον έχουν φτάσει στα όρια ενός αυταρχικού καθεστώτος με δημοκρατικό μανδύα. Θα έπρεπε όλοι οι δεξιοί να δίνουν μάχες εντός κι εκτός βουλής κι όχι να περιφέρονται σαν αυτόκλητοι προφήτες και να κάνουν δηλώσεις για το πόσο τους αρέσει η ΝΔ. Κανείς δε λέει ότι το κόμμα που ηγείται αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προβλήματα. Κανείς δεν μπορεί να φιμώνει τις απόψεις που πρέπει να συντείνουν προς τη βελτίωση μιας παράταξης που από την αρχή είπαμε έχει προβλήματα και πολλές φορές λάθος στρατηγική και προσανατολισμό. Άλλο όμως να θέλεις να διορθώσεις τον Κυριάκο και τα στελέχη της ΝΔ κι άλλο να θέλεις να τον καταστρέψεις προσφέροντας απλόχερα μια τετραετία στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερη προδοσία από το να δίνει δεξιός το χέρι του στον πνιγμένο καταστροφέα της χώρας Αλέξη δεν υπάρχει.

Όποιος κι αν είναι αυτός που θέλει να διαλύσει τη ΝΔ. Είτε είναι πρώην πρωθυπουργοί... είτε είναι κορυφαία και μη στελέχη όπως ο Μπαλτάκος, ο Καρατζαφέρης ή όποιος άλλος πιστεύει ότι διαθέτει μόνον αυτός τη «δεξιά φώτιση».

Αναμφίβολα στην πορεία της ΝΔ από το 2004 και μετά υπάρχουν πολλά καλά. Προσέφερε πολλά στην πατρίδα και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς και όσοι έδωσαν μάχες για να μην πέσει η χώρα στα χέρια των ανίκανων. Και ασφαλώς πρέπει να στηρίζουμε τα καλά των κυβερνήσεων της ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα και να στηλιτεύουμε τα λάθη τους. Λάθη που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική καταστροφή ή που τελικά έστρωσαν το χαλί στην εξουσία του Γ. Παπανδρέου ή του Αλ. Τσίπρα.

Οι νεοδημοκράτες πρέπει να στηρίζουν τις κυβερνήσεις Καραμανλή αλλά μόνο τα καλά τους. Οφείλουν όμως να κάνουν κάποια κριτική και να αναρωτηθούν: Τι κακό κάναμε στην πατρίδα το 2004-2009; Και γιατί ο κόσμος παραλίγο να δώσει ιστορικά ποσοστά στο «παιδί του Ανδρέα» που ούτε για περιπτεράς δεν έκανε;

Κανείς δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό του Κ. Καραμανλή. Σίγουρα αγαπάει την πατρίδα του και του χρεώνεται θετικά το βέτο στο Βουκουρέστι. Ελπίζουμε να αγαπάει και το κόμμα του όμως και να μην ισχύουν οι υπόγειες κουβέντες και οι «βρώμικες» συμφωνίες στήριξης του Αλέξη Τσίπρα. Βλέποντας όμως τον Πρ. Παυλόπουλο ή τον Δ. Παπαγγελόπουλο σε καίριες θέσεις, πρέπει να αμφιβάλλουμε για το δρόμο που πήρε ο καραμανλισμός.

Να θυμίσουμε μόνο τι έγινε την περίοδο 2004-2009;

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε βασικό στέλεχος της κυβέρνησης, κατηγορείται ότι συνολικά έκανε 865 χιλιάδες διορισμούς. Δηλαδή πάνω από 150 χιλιάδες προσλήψεις το χρόνο και έξι στις 10 εκτός ΑΣΕΠ. Πρέπει να το πούμε αυτό: Όχι επειδή ήταν «γαλάζια» παιδιά θα πρέπει να κρυφτεί το οικονομικό έγκλημα που έγινε με τους διορισμούς.

Κανείς λοιπόν δεν πολεμά τον Πρόεδρο Παυλόπουλο, αρκεί να μην παίζει παιχνίδια εξουσίας με τον Αλ. Τσίπρα. Κι αρκεί να αποδεχθεί ότι κι αυτός ήταν μέρος του παλαιού συστήματος που προκάλεσε την καταστροφή της χώρας.

Επίσης, να θυμηθούμε ότι το δημόσιο έλλειμμα έφτασε το 2009 το 15,6%, και αυτό ούτε λογιστικό τρικ είναι ούτε αμφισβητείται πλέον όσο κι αν προσπάθησε τότε να το κρύψει μέχρι και ο Προβόπουλος που ήταν στην ΤτΕ. Να θυμίσουμε ότι ο Προβόπουλος, καραμανλικός... κι αυτός, είχε προειδοποιήσει για τον εκτροχιασμό της οικονομίας αλλά κανείς δεν τον άκουσε.

Την περίοδο της καραμανλικής διακυβέρνησης το κόστος του κράτους από 30 δις το 2003 έφτασε τα 58 δις μέσα σε πέντε χρόνια. Προφανώς για να καλυφθούν οι αλόγιστες σπατάλες. Επίσης, το δημόσιο χρέος από 184,5 δις έφτασε τα 297 δις ευρώ όταν η ΝΔ εγκατέλειψε την εξουσία.

Τέλος οι δημόσιες δαπάνες από 47% του ΑΕΠ ανέβηκαν σε 54% του ΑΕΠ ενώ τα έσοδα έπεσαν από 43% σε 38% του ΑΕΠ.

Όσο λοιπόν κι αν θέλεις να στηρίξεις τα καλά εκείνης της περιόδου, δεν την λες και επιτυχημένη την πολιτική στην οικονομία. Και μπορεί να δόθηκαν χρήματα, να διορίστηκαν χιλιάδες και να άνοιξαν τα πουγκιά του κράτους, το 2009 όμως όταν το ΔΝΤ ήταν έξω από την πόρτα μας ο κόσμος επέλεξε να τιμωρήσει την κυβέρνηση Καραμανλή.

Όλα αυτά τα γράφουμε για να αναδείξουμε και τις τραγικές ελλείψεις της διακυβέρνησης 2004-2009. Για να δείξουμε ότι έκαναν εγκληματικά λάθη στην οικονομία κι έβαλαν τις βάσεις για να μπούμε στα μνημόνια. Μαζί βεβαίως με τις ευθύνες του Κ. Σημίτη νωρίτερα ή του «λεφτά έχουμε» του Γ. Παπανδρέου.

Ας μην κάνουν λοιπόν ορισμένοι τις «μωρές παρθένες της Δεξιάς». Ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους και ας αφήσουν τη Νέα Δημοκρατία να ξανασταθεί στα πόδια της.

Και κάτι τελευταίο. Πατριώτες είναι όλοι, όμως στα δύσκολα φαίνεται ποιος αγαπάει περισσότερο την πατρίδα του και δεν την εγκαταλείπει παίζοντας παιχνίδια εκ του μακρόθεν.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Μωρές παρθένες της Δεξιάς»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator