Βενζινοκίνητα τέλος στη Νορβηγία

0Με στόχο την αποκλειστικά οικολογική οδήγηση, η Νορβηγία κατέληξε σε ομόφωνη, διακομματική απόφαση απαγόρευσης πωλήσεων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα, από το 2025.

Στη Νορβηγία, τα τέσσερα πολιτικά κόμματα, παρά τις διαφορές τους, κατέληξαν σε μια ομόφωνη απόφαση, σύμφωνα με την οποία καθίστανται παράνομες οι πωλήσεις αυτοκινήτων μη μηδενικών ρύπων.

Η απόφαση αυτή, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το νωρίτερο το 2025, αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, όπου, βάσει νόμου, επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο αυτοκινήτων με μηδενικούς ρύπους, ενώ υψηλό ενδιαφέρον παρουσιάζει η λήψη μιας τέτοιας απόφασης σε μια χώρα που κατέχει ηγετική θέση στις εξαγωγές πετρελαίου παγκοσμίως.

Σήμερα, η Νορβηγία έχει το μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο, με σχεδόν έναν στους τέσσερις οδηγούς να κυκλοφορούν με ηλεκτρικό όχημα.

Την ίδια σκέψη φαίνεται να έχουν και άλλες χώρες, όπως η Ινδία και η Ολλανδία. Η ασιατική χώρα φλερτάρει με την ιδέα ενός πλήρως ηλεκτρικού στόλου ως το 2030, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται στην ολλανδική βουλή, για ότι αφορά τον αποκλεισμό πωλήσεων αυτοκινήτων μη μηδενικών ρύπων.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 08, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βενζινοκίνητα τέλος στη Νορβηγία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator