Χωρίς παιδίατρους το Νοσοκομείο Κορίνθου - Απαγορεύεται να μετακινηθούν επικουρικοί από το ΠΕΔΥ

0Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη

«Είναι η πολλοστή φορά που προσωπικά έχω βρει κλειστή την παιδιατρική κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου Κορίνθου», καταγγέλλει πολίτης στο iatropedia.gr. Μιλήσαμε με τον εκτελούντα χρέη διοικητού, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κορίνθου, Νικόλαο Καμπά ο οποίος μας παρουσίασε ακόμα πιο δραματική την κατάσταση! Και αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς είναι ότι πρέπει να επέμβει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να δώσει λύση πέρα από το …γράμμα του νόμου!

Όπως μας λέει ο κ. Καμπάς, η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου είναι ουσιαστικά κλειστή εδώ και 1 έτος μετά την αποχώρηση δύο παιδιάτρων. Αυτήν την στιγμή τα πράγματα έχουν ως εξής:

Στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο μία επικουρική παιδίατρος που εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα (!) και ως εκ τούτου κάνει ιατρείο μόνο δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένες, προκαθορισμένες ώρες!

Υπάρχουν επίσης δύο επικουρικοί παιδίατροι στο ΠΕΔΥ Κορίνθου που βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο, αλλά ο τελευταίος νόμος Ξανθού απαγορεύει να μετακινηθούν σε νοσοκομείο ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Ομοίως, η διευθύντρια παιδίατρος από το ΚΥ Κιάτου αρνείται να πάει στο Νοσοκομείο Κορίνθου να κάνει εφημερίες επικαλούμενη το γεγονός ότι είναι μητέρα 3 παιδιών.

Εν τω μεταξύ, οι πολίτες είναι σε απόγνωση...

Δείτε τι είπε στο Iatropedia ο πολίτης που μας έκανε την καταγγελία: "Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκα με τον μεγαλύτερο γιο μου λόγω του ότι το παιδί ήταν άρρωστο. Η παιδίατρος βρισκόταν σε άδεια και ουδείς την αντικαθιστούσε... "Παιδίατρο έχει μόνο δύο φορές την εβδομάδα", με ενημέρωσαν".
Δημοσίευση: Ιουνίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χωρίς παιδίατρους το Νοσοκομείο Κορίνθου - Απαγορεύεται να μετακινηθούν επικουρικοί από το ΠΕΔΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator