Σφάζουν στο γόνατο 500.000 οξυδερκείς συνταξιούχους οι οποίοι χάνουν το ΕΚΑΣ

0



Νεκρούς στην άσφαλτο θα βλέπουν οι υπουργοί από τα κλιματιζόμενα γραφεία

Σφάζουν στο γόνατο 500.000 συνταξιούχους οι οποίοι χάνουν το ΕΚΑΣ, χάνουν το φως τους, χάνουν την δυνατότητα να κεράσουν ένα παγωτό τα εγγόνια τους. Κι όλα αυτά με τους σημερινούς υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόντουσαν στην αντιπολίτευση να παίρνουν σβάρνα τις πλατείες και να συστήνουν στους πολίτες αλλά και τους επιτηδευματίες να μην πληρώνουν τα χρέη τους στο Κράτος.

Υπήρξαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες όταν ο πολύς Κατρούγκαλος με την άνεση και τα μαντηλάκια “συμβούλευε” ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης στο Νέο Ψυχικό να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Βλέπετε τότε ήθελαν με κάθε τρόπο να αρπάξουν την εξουσία και οι Απάτσι του ΣΥΡΙΖΑ άνοιγαν τις μπάρες για να περάσουν τζάμπα οι αλλαλάζοντες σύντροφοι. Και να που καταμεσής του καυτού καλοκαιριού έφτασε η ώρα οι οξυδερκείς ψηφοφόροι να πληρώσουν ακριβά τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το 80% των Ελλήνων θα κάνει διακοπές στα σπίτια του βρίζοντας την καψερή την Κούλα επειδή ο καφές δεν είχε 3 παγάκια. Αμήχανη και παραδομένη στα τηλεοπτικά σκουπίδια η ελληνική κοινωνία περιμένει στωικά την ολοκλήρωση της καταστροφής της.

Τον ερχομό της εξαθλίωσης την ώρα που οι κυβερνώντες τραχανοπλαγιάδες επιδίδονται σε αμπελοφιλοσοφίες για την δήθεν συνταγματική αναθεώρηση και απίδια μάντολες. Αγνοούν και οι ίδιοι ότι πλησιάζει η στιγμή που από τα κλιματιζόμενα μπαλκόνια τους θα αντικρύζουν μόνο πτώματα στην άσφαλτο.Οι ορδές της φτώχιας θα ορμήξουν όπου νάναι για το τελευταίο καρβέλι στα εναπομείναντα μπακάλικα της επικράτειας. Η Κόλαση έρχεται. Μια γεύσης της πήρε η κυβέρνηση και τον Απρίλιο όταν είδε τους καταθέτες να σηκώνουν τα χρήματά τους σαν να μην υπάρχει αύριο για τις τράπεζες. Κοροιδεύοντας τον κόσμο για την δήθεν άρση από μήνα σε μήνα των capital controls τόσο πιο πολύ κλονίζεις την χαμένη εμπιστοσύνη. Πρόκειται για εγκληματικά λάθη που κουβαλάνε ουρές ποινικών ευθυνών και ακόμη και το ΚΚΕ εάν έλθει κάποτε στην εξουσία με τα ελληνικά σύνορα να έχουν υποχωρήσει ως τη Λάρισα θα αναζητήσει και θα αποδώσει τις ευθύνες.

Για την ώρα τα γερόντια με βουρκωμένα μάτια παρακολουθούν ξεψυχισμένα τις οθόνες των ATM’s! Η χαριστική βολή στις ζωές τους έρχεται από τους αγαπημένους αντιεξουσιαστές του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν ρεσάλτο στην εξουσία διώχνοντας τους προηγούμενους πειρατές που έχουν παρκάρει τα κλεμμένα στο Mαιάμι-σκατοκράτος.

Τα νούμερα που φάνηκαν στις οθόνες των ΑΤΜ έφεραν για ακόμη μια φορά απογοήτευση στους 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους που είδαν το ΕΚΑΣ να καταργείται και στους 284.000 συνταξιούχους του Δημοσίου που είδαν τη μείωση του μερίσματος να γίνεται πραγματικότητα-σύμφωνα με το xrima.gr

Οι επικουρικές συντάξεις πλέον δεν θα καταβάλλονται προκαταβολικά όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, ανατρέποντας τον οικονομικό σχεδιασμό των «προνομιούχων» συνταξιούχων, συμπληρώνοντας την εικόνα αποσύνθεσης που έχει φέρει τα χαμηλά στρώματα στα όριά τους.

Σε ένα μήνα θα ακολουθήσει η «ψυχρολουσία» της περικοπής των επικουρικών για 250.000 δικαιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω.

Μείωση μερισμάτων των συνταξιούχων του Δημοσίου: Μια δυσάρεστη έκπληξη, που αναμένεται να «επιδεινωθεί» τον Σεπτέμβριο, αναμένει τις 284.000 συνταξιούχους που θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Η πλειοψηφία των 284.000 δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων θα δει τα μερίσματα μειωμένα κατά 44%, που σημαίνει ότι οι αποδοχές θα μειωθούν από 66 έως 88 ευρώ το μήνα. Η ακραία μείωση της τάξης του 63% αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν μικρό αριθμό δικαιούχων που δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα, κυρίως δικηγόροι που λάμβαναν μέρισμα κοντά στα 500 ευρώ τον μήνα. Στο εξής σε αυτές τις περιπτώσεις το μέρισμα θα υποχωρήσει στα 185 ευρώ (μείωση κατά 315 ευρώ τον μήνα). Το Σεπτέμβριο η επιδείνωση να είναι εντονότερη καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016, τα ποσά που καταβλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΜΤΠΥ, το έλλειμμά του για το τρέχον έτος εκτιμάται σε 286 εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτό, ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος ορίζει νέο τρόπο υπολογισμού του μηνιαίου μερίσματος για όλους τους μερισματούχους του ΜΤΠΥ.

Κατάργηση του ΕΚΑΣ: Δραματικές μειώσεις είδαν ήδη και 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι ( μόνο οι 122.000 προέρχονται από το ΙΚΑ) με την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Το όριο καταβολής του επιδόματος υποχωρεί στα 664 ευρώ μηνιαίες μεικτές συντάξιμες αποδοχές για τη χορήγησή του το διάστημα Ιούνιος – Δεκέμβριος 2016.

Περικοπές επικουρικών: Από τη σύνταξη του Αυγούστου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μειωμένες επικουρικές για τους δικαιούχους με εισόδημα άνω των 1300 ευρώ το μήνα . Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

Μειώσεις στις συντάξεις τραπεζοϋπαλλήλων: Από τον ερχόμενο μήνα θα μειωθούν δραματικά και οι συντάξεις 11.000 πρώην τραπεζοϋπαλλήλων που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς ή έχουν λάβει την τελική κύρια και επικουρική τους σύνταξη. Οι περικοπές αναμένεται να πρωτοεμφανιστούν με τις συντάξεις Αυγούστου (θα υπάρξουν έτσι αναδρομικά 2 μηνών). Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας κάνει λόγο για «κούρεμα» των συντάξεων από 1η Ιουνίου πάνω από 30% για τους 11.000 συνταξιούχους της Εμπορικής, της Alpha Bank και της Τράπεζας Αττικής . Η εν λόγω περικοπή που θα γίνει μέσω επαναϋπολογισμού με χαμηλότερο συντελεστή , «κουμπώνει»πάνω σε μειώσεις 35% που επιβλήθηκαν την περίοδο 2010 – 2013.

Για παράδειγμα: έγγαμη τραπεζοϋπάλληλος με 3 παιδιά, απόφοιτη Λυκείου και με συντάξιμες αποδοχές 1645 ευρώ, παίρνει σήμερα σύνταξη 1.205 ευρώ και από 1η Ιουνίου πέφτει στα 1055 ευρώ (διαφορά 149 ευρώ). Έγγαμη, απόφοιτη ΑΕΙ με ένα παιδί και συντάξιμες αποδοχές 1806 ευρώ παίρνει σύνταξη 1164 ευρώ και θα πέσει στα 828 ευρώ (χάνει 335 ευρώ).

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σφάζουν στο γόνατο 500.000 οξυδερκείς συνταξιούχους οι οποίοι χάνουν το ΕΚΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator