ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου - ΒΙΝΤΕΟ

0


Σήμερα το πρωί στις 9:00 η ώρα, στον χώρο του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου φιλοξενήθηκε ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου.

Τρεις ομάδες λυκείου διαγωνίστηκαν, δύο εκ των οποίων εκπροσωπούσαν λύκειο της Καλαμάτας, ενώ μία το 4ο ΓΕΛ. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Robotics Maniacs 2, αυτή του 4ου ΓΕΛ αφού η κριτική επιτροπή τους βαθμολόγησε με 85 στους 300 πόντους. Στη δεύτερη θέση, οι άλλες δύο ομάδες, Smart Bricks 1 και Smart Bricks 2, ισοβάθμησαν με 80 βαθμούς.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε δύο μέρη. Το 1ο ήταν το κατασκευαστικό, στο οποίο και οι τρεις ομάδες κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ένα ρομπότ υπό κάποιες προϋποθέσεις μέσα σε διάστημα 2,5 ωρών. Το 2ο μέρος ήταν αυτό, στο οποίο οι ομάδες προσπάθησαν να συλλέξουν, όσον το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, εκτελώντας ορισμένες ενέργειες στην ειδικά διαμορφωμένη για τις ανάγκες του διαγωνισμού πίστα. Επιπλέον, τα εκπαιδευτήρια Ατσόγλου πήραν μέρος ως δημοτικό σε μία άλλη βαθμίδα του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας έναν καινοτόμο τρόπο για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Ομιλίες δόθηκαν μετά το τέλος του κατασκευαστικού μέρους από επίσημα πρόσωπα του τόπου, όπως ο αντιδήμαρχος Κορίνθου, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου καθώς και ο κύριος Κωτσάκης - Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19-20 Πελοποννήσου (Πληροφορικής) και πρόεδρος της Οργανωτικής & Επιστημονικής Επιτροπής.

Όλες οι ομάδες πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, η οποία είναι σε πανελλήνιο επίπεδο και θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (2/7/16) στη σχολή Μωραΐτη στην Αθήνα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με την συνέντευξη


Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator