2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

0



Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου υλοποίησε φέτος ένα Πολιτιστικό Πρόγραμμα με το παρακάτω και άκρως επίκαιρο θέμα:

«Όταν στο 2016, τα Στάγειρα συναντούν τον Άθωνα στη Χαλκιδική. Ένα έτος, δύο επέτειοι! 1000 χρόνια Ορθόδοξης Ρωσικής παρουσίας στην Αθωνική Πολιτεία (Χιλιετηρίδα Αγίου Παντελεήμονος Ρωσικού) και 2400 χρόνια από τη Γέννηση του Αριστοτέλη στα Στάγειρα. Η Χριστιανική πίστη και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, αποτελούν την ταυτότητα του Έλληνα και αναπόσπαστα τμήματα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Οι μαθητές μας εκτός από τις εργασίες που έκαναν και το πληροφοριακό υλικό που συνέλλεξαν για τη Ρωσική Ορθοδοξία, το Ρωσικό Μοναχισμό του Αγίου Όρους αλλά και για τη ζωή και την προσφορά του Αριστοτέλη στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια σκέψη και φιλοσοφία, ασχολήθηκαν και με τις εκδηλώσεις που οργάνωσε, για τη μεν πρώτη επέτειο το Άγιον Όρος και το Ρωσικό Κράτος, για δε τη δεύτερη επέτειο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, άλλα Πανεπιστήμια, αλλά και το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αριστοτελιστών με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών και Επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα μαθητές μας, να πραγματοποιήσουν συναφές με το Πολιτιστικό τους Πρόγραμμα εκπαιδευτικό ταξίδι, στην Χαλκιδική και όχι μόνον! Έτσι τα συμμετέχοντα αγόρια και κορίτσια του σχολείου μας, πραγματοποίησαν τον περίπλου του Αγίου Όρους όπου εκτός από το Ρωσικό Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος (Ρώσικο Μοναστήρι), πλησίασαν στα Αγιορείτικα Μοναστήρια του Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Ξηροποτάμου, Σιμωνόπετρας, Γρηγορίου, Διονυσίου, Αγίου Παύλου, Νέα Σκήτη, Σκήτη Αγίας Άννας, τα φρικτά Καρούλια-Κατουνάκια αλλά και το επίνειο του Αγίου Όρους την Δάφνη. Ακόμη πήρε «μια γεύση» από τα άλλα δυο πόδια της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα και Σιθωνία, επισκέφτηκε το Μοναστήρι της Σουρωτής και προσκύνησε τον Τάφο του Αγίου Παισίου, επισκέφτηκε το Άλσος-πάρκο του Αριστοτέλη αλλά και τον τάφο του Αριστοτέλη στα Αρχαία Στάγειρα-Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, την Αμφίπολη στις Σέρρες, την Δράμα και το καταπληκτικό πάρκο με τα νερά της Αγίας Βαρβάρας και το Νησάκι(συγκαταλέγεται στα 60 ωραιότερα πάρκα της Ευρώπης), τη Θεσσαλονίκη με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της, το Νομό Πέλλας με τους μοναδικούς καταρράκτες της Έδεσσας, το Μουσείο της Βεργίνας στο Νομό Ημαθίας, αλλά και τα Τέμπη με το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στον Πηνειό ποταμό, στο Νομό Λαρίσης. Ένα Πολιτιστικό πρόγραμμα πλούσιο με το οποίο οι μαθητές μας έδειξαν την τιμή και το σεβασμό τους στις ρίζες μας: στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία μας.

Για το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου
Χρήστος Ρουμελιώτης
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator