Μαύρα πρόβατα όσοι ψηφίσουν το ασφαλιστικό

0Πειθαρχικές κυρώσεις, διαπομπεύσεις και πιθανή διαγραφή από τα επαγγελματικά σωματεία όπου εκπροσωπούνται, περιμένουν όσους βουλευτές-μέλη είτε του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είτε του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ψηφίσουν την Κυριακή υπέρ του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Αντιμέτωποι με τις κυρώσεις του ΤEΕ θα βρεθούν ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, καθώς και οι Ν. Βούτσης, Θ. Φωτίου, Χ. Σπίρτζης, Σ. Φάμελλος και Α. Φλαμπουράρης.

Ειδικότερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε εκτάκτως το Σάββατο, το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ) προειδοποιεί με πειθαρχικές κυρώσεις όσους βουλευτές-μέλη του υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο σχετικό κείμενο, το ΤEΕ προτίθεται να «διαπομπεύσει» όσα μέλη του-βουλευτές υπερψηφίσουν, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του τα ονόματα και τις φωτογραφίες του «ώστε όλοι να τους θυμούνται».

Αξίζει να αναφερθεί ότι αντιμέτωποι με τις κυρώσεις του ΤEΕ θα βρεθούν ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, καθώς και οι Ν. Βούτσης, Θ. Φωτίου, Χ. Σπίρτζης, Σ. Φάμελλος και Α. Φλαμπουράρης- άπαντες μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤEΕ αναφέρει τα εξής:

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

- Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο.
- Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών.
- Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης.
- Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος.
- Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο, και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.
- Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα».

ΙΣΑ: Πειθαρχική δίωξη σε όσους ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με προγενέστερες ατομικές επιστολές έχει καλέσει τους βουλευτές ιατρούς μέλη του, αλλά και όλους τους βουλευτές που αντιπροσωπεύουν τον υγειονομικό κλάδο, να αναλογιστούν τις ιστορικές ευθύνες τους και να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο,αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινωνικά ανάλγητο, που εισήχθη προς ψήφιση με ιδιαίτερη σπουδή χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, επιβαρύνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη, κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, μειώνει τις υφιστάμενες συντάξεις καταργώντας ακόμα και τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραστικά τις συντάξεις αναπηρίας» υπογραμμίζει ο ΙΣΑ και συνεχίζει:

«Κάνουμε μία ύστατη έκκληση στους συναδέλφους μας ιατρούς και γενικότερα στους υγειονομικούς βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες που εκπηγάζουν από το λειτούργημα μας, και τους ζητάμε να αναλογιστούν την προσωπική ιστορική ευθύνη που έχουν, καλώντας τους να καταψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο πάσχει στη φιλοσοφία και τον πυρήνα του.

Τώρα είναι η σειρά των βουλευτών να πάρουν τις αποφάσεις τους. Στο αμέσως επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα εξεταστεί το ερώτημα της παραπομπής στο πειθαρχικό συμβούλιο εκείνων που θα ψηφίσουν θετικά. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν πειθαρχικό παράπτωμα δεν αποτελεί μόνο κάθε παράβαση των καθηκόντων και υποχρεώσεων των γιατρών, αλλά και διαγωγή αναξιοπρεπής ή ασυμβίβαστη προς το λειτούργημα του γιατρού».
Δημοσίευση: Μαΐου 08, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαύρα πρόβατα όσοι ψηφίσουν το ασφαλιστικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator