Σιωπηρή απόδραση χιλιάδων Ελλήνων επαγγελματιών από το Κράτος-Αουσβιτς των φόρων και της κατάθλιψης

0


Σάλο προκαλεί ήδη το ρεπορτάζ του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” για την μεγάλη σιωπηρή απόδραση χιλιάδων Ελλήνων ελευθέρων επαγγελματιών από το Κράτος-Αουσβιτς των φόρων και της κατάθλιψης. Οι συμπολίτες μας εγκαταλείπουν την Ελλάδα αναζητώντας καταφύγιο σε ένα οργανωμένο κράτος που σέβεται τους πολίτες του και δεν τους αντιμετωπίζει σαν φορολογικούς κατάδικους.

Ρεπορτάζ Ιόλη Πιερίδη

-Οι Εβραίοι στον β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που πίστεψαν ότι θα γλιτώσουν κατέληξαν στο Αουσβιτς, οι υπόλοιποι στην Αμερική και έγιναν πλούσιοι…Με αυτό το σκεφτικό εδώ κι ένα χρόνο αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα. Εκείνη είναι γιατρός κι εγώ πολιτικός μηχανικός…Τώρα ζούμε στην Λευκωσία και παίρνοντας το πρωινό μας πριν πάμε για την δουλειά διαβάζουμε στα γρήγορα τα νέα από την Ελλάδα. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και αποδράσαμε. Περάσαμε μεγάλο μέρος της ζωής μας στην Αθήνα με το να οργιζόμαστε και να καταδικάζουμε τους Ελληνες πολιτικούς. Ωσπου πήραμε την απόφαση να κάνουμε κάτι πιο δραστικό, να φύγουμε μακριά από το κράτος που μας πληγώνει…Είναι τόσο ωραία η Κύπρος που δεν υπάρχει λόγος να ερχόμαστε στην Ελλάδα ούτε για διακοπές. Οταν μάς περισσεύουν κάποια χρήματα πάμε στο Λονδίνο…

Το ευτυχισμένο ζευγάρι Ελλήνων της Κύπρου που μίλησε στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”μας είπε πως όλοι σχεδόν οι φίλοι τους ετοιμάζονται να τους ακολουθήσουν στο ταξίδι της φυγής. Σε υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας στην Κηφισιά συναντήσαμε Ελληνα γιατρό ο οποίος εξηγούσε στον διευθυντή του υποκαταστήματος ότι πλέον άνοιξε εταιρία και λογαριασμό στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Μπόντρουμ.

-Πετάγομαι κάθε τόσο, κάνω τις δουλειές μου και επιστρέφω σαν κύριος… Οι υπάλληλοι της τράπεζας με αντιμετωπίζουν με το χαμόγελο, εκτιμούν το γεγονός ότι τους καταθέτω τα λεφτά μου…

Στα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων της περιφέρειας Κύπριοι και Βούλγαροι δικηγόροι και λογιστές βρίσκονται σε πυρετό ραντεβού με Ελληνες πολίτες που ετοιμάζουν την μεγάλη απόδραση. Και για κάποιο περίεργο λόγο αυτό γίνεται σιωπηλά με μια ιεροτελεστία που ταιριάζει σε μύηση κλειστής λέσχης.

-Αυτό συμβαίνει ώστε να είναι μεγαλύτερη η ικανοποίηση και η απόλαυση όταν πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το βράδι της μέρας που καταφέραμε να αποκτήσουμε την κάρτα του Κύπριου πολίτη και φορολογούμενου πήγαμε με την γυναίκα μου και δειπνήσαμε ανοίγοντας μια σαμπάνια στο Χίλτον της Λευκωσίας. Ηταν μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Δεν είναι αξιοπρέπεια να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια στην Αθήνα και να βρίζεις τον Κατρούγκαλο και τους ομοίους του…Οχι, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην Ελλάδα όποιος και αν εκλεγεί πρωθυπουργός. Γνωρίσαμε τόσες και τόσες κυβερνήσεις στη ζωή μας και όλες έκαναν τα ίδια. Δούλευαν μόνο για το δημόσιο, για την πελατεία τους. Αυτό το βιολί δεν πρόκειται να σταματήσει…

Στο μεταξύ κάνοντας το ρεπορτάζ για το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” ανακαλύψαμε πως οι περισσότεροι από τα δημόσια πρόσωπα που κάνουν κριτική, μέσα από τις τηλεοράσεις, στην κυβέρνηση έχουν ήδη αποδράσει, έχουν τις εταιρίες τους στο εξωτερικό ενώ πολλοί έχουν βγάλει και τις οικογένειές τους. Πίσω μένουν όσοι δεν τολμούν να κάνουν το πρώτο βήμα…

Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα οι αποφασισμένοι να φύγουν αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα. Γιατροί, δικηγόροι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα.
Δημοσίευση: Μαΐου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σιωπηρή απόδραση χιλιάδων Ελλήνων επαγγελματιών από το Κράτος-Αουσβιτς των φόρων και της κατάθλιψης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator