Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βενεζουέλα - Στο έλεος των λεηλασιών η χώρα

0



Και ο Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ

Την κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης παρέτεινε για τρεις μήνες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, με την χώρα να παραμένει σε κρίση.

«Θα υπογράψω(...) ένα νέο διάταγμα (...) για τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Ιούλιο» με στόχο την «ανάκτηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας» , είπε ο Μαδούρο την Παρασκευή και κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την κατάσταση.

Να θυμίσουμς ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε υπογράψει ένα πρώτο διάταγμα την 14η Ιανουαρίου, με διάρκεια 60 ημερών, την ισχύ του οποίου παρέτεινε κατόπιν ως τον Μάρτιο. Ο Μαδούρο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο ημέρες μετά από την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου που εξάγει η Βενεζουέλα στα 24 δολάρια το βαρέλι, την χαμηλότερη των τελευταίων 12 ετών.

Για τα προβλήματα της οικονομίας της χώρας του κατηγόρησε τις ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ουάσιγκτον ενεργοποιεί μέτρα κατ' απαίτηση της φασιστικής δεξιάς της Βενεζουέλας, που ενισχύονται από το πραξικόπημα στη Βραζιλία».

Οι αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει επίσημα στοιχεία, ωστόσο η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Venezuelan Observatory for Social Conflict κατήγγειλε 107 περιστατικά λεηλασιών ή αποπειρών λεηλασιών το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Βίντεο όπου καταγράφονται πλήθη να εισβάλουν σε καταστήματα, να ορμούν εναντίον φορτηγών με τρόφιμα ή να δίνουν μάχη για να αποκτήσουν κάποιο προϊόν του οποίου υπάρχει έλλειψη συχνά κυκλοφορούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αν και είναι δύσκολο πολύ συχνά να διασταυρώσει κανείς και να επιβεβαιώσει τις εικόνες αυτές.

Την Παρασκευή πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πλιάτσικο σε ένα φορτηγό που μετέφερε χαρτί κουζίνας, αλάτι και σαμπουάν αφού είχε εμπλακεί σε τροχαίο και το φορτίο του είχε καταλήξει στο δρόμο στην πολιτεία Τατσίρα, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 6 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος, δήλωσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Λουίς Καστριγιόν.
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βενεζουέλα - Στο έλεος των λεηλασιών η χώρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator