Τελείως άσχετοι, βαριά επικίνδυνοι

0


Γράφει ο Τάσος Καραμήτσος

Δεν ξέρω ποιος «έγραψε» τους τροϊκανούς στο «Χίλτον», αλλά γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιοι υιοθέτησαν το προϊόν της υποκλοπής επισήμως. Το Μέγαρο Μαξίμου.
Πρώτα απ’ όλα, υιοθετώντας απροκάλυπτα και σχολιάζοντας με επίσημες δηλώσεις ως πρωθυπουργός μια υποκλοπή, είτε συμφέρει τη χώρα σου είτε όχι, διαπράττεις ένα πρωτοφανές, παιδαριώδες και εγκληματικό λάθος.

Ας θυμηθούμε ότι, όταν αποκαλύφθηκαν οι μυστικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις της περίφημης αμερικανικής κρατικής υπηρεσίας NSA μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όλοι μα όλοι, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ έως τον αρχηγό της CIA, τις αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας. Εφτιαξαν δεκάδες επιτροπές στο Κογκρέσο και αλλού επί χρόνια για να πείσουν ότι... δεν παρακολουθούσαν αυτοί ή ότι το έκαναν στοχευμένα, μόνο για τρομοκράτες κ.λπ. Ας πάμε, όμως, στην ουσία, δηλαδή τι αποκάλυπταν αυτές οι συνομιλίες, αν υποθέσουμε βεβαίως ότι είναι πραγματικές και δεν έχουν «πειραχτεί», ας δούμε, εν ολίγοις, τι διαβάσαμε εμείς ως αναγνώστες των WikiLeaks.

Απλά, απλούστατα, όσοι γνωρίζουν λίγα οικονομικά και έχουν παρακολουθήσει τις διαπραγματεύσεις τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζουν στις συνομιλίες αυτές την πάγια θέση του ΔΝΤ για αυστηρότερα μέτρα αλλά και κανονικό ψαλίδισμα του ελληνικού χρέους.
Ο Τόμσεν του ΔΝΤ λέει ουσιαστικά ότι είναι ευκαιρία να πιεστεί (εκβιαστεί) η Μέρκελ που θα φοβάται και τις εξελίξεις με πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της Βρετανίας (Brexit), να περικόψει το ελληνικό χρέος αφού ο στόχος του 3,5% πλεόνασμα που θέτει το μνημόνιο είναι ανέφικτος.

Δηλαδή, στ’ αλήθεια τώρα, τι ενόχλησε την ελληνική κυβέρνηση; Δεν μας έχει τρελάνει πέντε χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη βιωσιμότητα του χρέους και την ανάγκη περικοπής του και όχι απλώς για μια ρύθμιση-επιμήκυνσή του;

Με άλλα λόγια, άσχετοι άνθρωποι, παντελώς αστοιχείωτοι ακόμη και στα στοιχειώδη, κλεισμένοι μέσα σε ένα γραφείο (που δυστυχώς από εκεί κυβερνάται η Ελλάδα), έριξαν μια βόμβα στα ίδια τους τα πόδια. Είμαι βέβαιος ότι και τον Τσακαλώτο να ρώταγαν, θα τους έλεγε να μην το χειριστούν μ' αυτόν τον τρόπο.

Κατήγγειλαν τον Τόμσεν, λοιπόν, που ήθελε ουσιαστικά να πιέσει, ή έστω να εκβιάσει, τους Ευρωπαίους να κόψουν χρέος μόνο και μόνο για έναν παρανοϊκό λαϊκισμό ακατανόητο σε λογικούς ανθρώπους. Προσέξτε, δεν βγήκαν δύο μέρες μετά τη διαρροή των WikiLeaks να τη σχολιάσουν με κάποια διακριτικότητα -έστω με τα αγαπημένα τους non papers- και να πουν εκεί ό,τι θέλουν. Να ισχυριστούν, βρε αδερφέ, ότι το ΔΝΤ σωστά θέλει να κόψει το ελληνικό χρέος, αλλά κάνει λάθος στα τάδε και δείνα μέτρα που θα προκύψουν από την εμμονή του σε αυτά τα νούμερα κ.λπ.

Το μόνο που έκαναν είναι να καταγγείλουν συνωμοσίες, πιστωτικά γεγονότα και άλλα γελοία, ποιοι, αυτοί που όλο τον χρόνο πέρυσι φλέρταραν με τη χρεοκοπία, έχοντας τον Βαρουφάκη στο τιμόνι. Το αποτέλεσμα είναι ορατό. Τα μέτρα θα ληφθούν όλα, το χρέος δεν θα περικοπεί (αλλά θα επιμηκυνθεί, όπως θέλουν και ήθελαν πάντοτε οι Ευρωπαίοι) και η ρετσινιά του υποκλοπέα θα μας μείνει ακόμα και αν δεν το κάναμε.

Πηγή "Πρώτο Θέμα"
Δημοσίευση: Μαΐου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τελείως άσχετοι, βαριά επικίνδυνοι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator