Το γινάτι βγάζει μάτι

0



Βρέθηκα εχθές στο ίδιο τραπέζι με φιλικό μου ζευγάρι.

Τον Ιανουάριο του 2015 είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ πρώτη φορά, καθώς λόγω της κρίσης είχαν βουτηχτεί στα χρέη και απελπισμένοι όντες, πίστεψαν στην επαγγελία του Αλέξη για «σεισάχθεια»!

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου κι αφού στο δημοψήφισμα του Ιουλίου είχαν ψηφίσει ένα «περήφανο» ΟΧΙ, η γυναίκα ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ – η ελπίδα πεθαίνει τελευταία – ενώ ο άνδρας το «γύρισε» σε ΑΝΕΛ, ελπίζοντας ο Καμμένος να «συνετίσει» το παραστρατημένο αγόρι.

Συζητώντας μαζί τους για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, τόσο της χώρας όσο και ημών των ιδίων, διαπίστωσα ιδίοις ωσί την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει δυστυχώς περιέλθει μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, κυρίως σε ό,τι αφορά το πολιτικό του αισθητήριο.

Παρά την ομολογία και των δύο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα έχει κάνει κυριολεκτικά θάλασσα.

Παρά την παραδοχή τους πως όχι μονάχα δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί κάποιου είδους σεισάχθεια, αλλά πως πιθανότερο είναι να πουληθούν ΟΛΑ τα κόκκινα δάνεια σε vulture funds και συνεπώς σύντομα να κινδυνέψει ακόμη και η πρώτη κατοικία τους.

Παρά την συμφωνία μας πως η οικονομία της χώρας αλλά και οι οικιακές μας οικονομίες βαίνουν από το κακό στο χειρότερο και αναμένεται το τελειωτικό χτύπημα με το νέο φορο-ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Στην τελική μου ερώτηση, εάν έχουν μετανοήσει που εμπιστεύτηκαν την παρέα των παραμυθάδων που μας κυβερνούν, οι δυο μου φίλοι άρχισαν να τα μασάνε υπόπτως.

Σάμπως και οι άλλοι τα ίδια δεν θα έκαναν; Σάμπως αυτοί δεν ήταν που μας φέρανε σε αυτή την κατάσταση; Σάμπως κι αν έρθουν ξανά στα πράγματα τα ίδια δεν θα κάνουν και πάλι; Σάμπως υπάρχει στ’ αλήθεια σωτηρία; Σάμπως και οι ευρωπαίοι δεν μας άφησαν στην τύχη μας; Σάμπως και το ΔΝΤ δεν έπεσε έξω στις προβλέψεις του; Σάμπως όλοι οι πολιτικοί δεν λένε ψέματα για να πάρουν την εξουσία; Σάμπως ο Τσίπρας δεν προσπάθησε το «παιδί»; Σάμπως όλοι δεν διόριζαν τους φίλους και συγγενείς τους; Σάμπως ….

Το μόνο που ΔΕΝ παραδέχτηκαν τελικά, ήταν πως κάνανε λάθος επιλογή με την ψήφο τους! Άβουλοι πλέον, πείσμονες και πολιτικά μοιραίοι, προσπαθούσαν να βρουν δικαιολογίες για την απίστευτη πολιτική τους ευπιστία που έφθανε στα όρια της ευήθειας και γι’ αυτό ήταν πολύ οδυνηρό να την αποδεχτούν.

Δεν είναι οι μόνοι! Εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ψηφοφόροι περνούν αυτές τις μέρες τον ίδιο πολιτικό «γολγοθά». Την εγγενή δυσκολία δηλαδή του να παραδεχτούν πως πιαστήκανε πολιτικοί «κότσοι» από τα δυο συνεταιράκια της συμφοράς.

Αυτός είναι ένας λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει ακόμη κάποιο αξιοπρεπές ποσοστό ανοχής και όσοι τον εγκαταλείπουν, στέκουν αμήχανοι στην γωνία χωρίς να παραδέχονται το λάθος τους και άρα χωρίς να αποδέχονται κάποιου άλλου πολιτικού φορέα το μήνυμα.

Τελικά, το γινάτι φαίνεται πως βγάζει μάτι. Συνήθως, το μάτι του ίδιου αυτού που αφήνεται να παρασυρθεί από αυτό. Στην περίπτωσή μας όμως, το γινάτι των παραπλανημένων ψηφοφόρων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο τέλος θα βγάλει ολονών μας το μάτι!

Είναι δύσκολο να νικήσεις το γινάτι, κυρίως το γινάτι των άλλων και ιδιαίτερα, όταν αυτό έχει και κάποιες σοβαρές δικαιολογίες που εδράζονται σε λάθη δεκαετιών ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος.

Είναι μάλλον φανερό κοινωνικά, πως η θεωρία του ώριμου φρούτου θα αργήσει πολύ να αποδώσει στην σημερινή πολιτική κατάσταση. Και η καθυστέρηση δυστυχώς μπορεί να αποβεί μοιραία για την οικονομία και τελικά για την ίδια την χώρα.

Μονάχα με πειθώ, σοβαρές πολιτικές προτάσεις και σκληρό αγώνα είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να υπερνικήσει αυτό το ιδιόμορφο πολιτικό «γινάτι» και να προσελκύσει ξανά αυτούς τους αλαφιασμένους πρώην ψηφοφόρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και φυσικά, αλλάζοντας το γερασμένο και αποκρουστικό για τους περισσότερους από αυτούς πρόσωπο της κεντροδεξιάς Παράταξης.

Ακόμη κι αν χρειαστεί για να το πετύχει, να εξαφανίσει από το πολιτικό παιχνίδι τα περισσότερα «μπαρουτοκαπνισμένα τζάκια», την πλειοψηφία των βαρόνων και βαρονέτων και το σύνολο των «τσελιγκάδων» που παραφυλάνε σκέτοι μπαμπούλες και ψηφοδιώκτες στο κάθε πολιτικό του βήμα, θεωρώντας την Παράταξη «μαγαζί» και τους εαυτούς ιδιοκτήτες του.

Akenaton
Δημοσίευση: Μαΐου 06, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το γινάτι βγάζει μάτι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator