Το μέλλον των ψηφιακών ΜΜΕ προβλέπεται δυναμικό

0



Η ομάδα του Livemedia ταξιδεύει διαρκώς και αναδεικνύει σημαντικά γεγονότα.

Ο διακεκριμένος καθηγητής ανακοινώνει τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής εργασίας στην Αθήνα και την ίδια ώρα τον παρακολουθούν ζωντανά οι φοιτητές του στην Αμερική και οι συνάδελφοί του στην Αυστραλία. Μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή. Πώς; Με το Livemedia, έμπνευση και δημιουργία του Στάθη Παρχαρίδη, μηχανολόγου μηχανικού, με ειδίκευση στον τομέα της βιομηχανικής διοίκησης, με μεταπτυχικό στη διοίκηση των επιχειρήσεων, όπου και απέκτησε τον τίτλο του Master in Science στην Επιστήμη του Μάνατζμεντ και στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Warwick.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ-presspublica.gr

Κατά την περίοδο 2000 – 2002 συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του σχεδιασμού της διοικητικής οργάνωσης της Ανωνύμου Εταιρίας Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Α.Π.Θ. Υπήρξε καθηγητής του ICBS από το 2002-2008 και δίδαξε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών το μάθημα της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας. To 2010 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές του στην Οικονομική Επιστήμη, λαμβάνοντας τον τίτλο του διδάκτορα από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών της σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Δεκέμβριο του 2000 ίδρυσε την INVENTICS A.E. όπου κατέχει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου,με κύριες δραστηριότητες, τις υπηρεσίες Internet, το διαδικτυακό Επιχειρείν και την οργάνωση συνεδρίων (www.inventics.net).

-Τι είναι το Livemedia;

Είναι ένα διαδικτυακό κανάλι συνεδρίων, εκδηλώσεων και δράσεων. Παράλληλα υπογράφει παραγωγές εκπομπών & ντοκιμαντέρ σημαντικών θεμάτων, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Με εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο καλύπτει εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα κάλυψε εκδηλώσεις πέρα από Ελλάδα και Ευρώπη, στο Chicago και στη Jeddah. Με το Livemedia οι άνθρωποι έρχονται κοντά μέσω web και μένουν ενημερωμένοι. Η ομάδα του Livemedia ταξιδεύει διαρκώς και αναδεικνύει σημαντικά γεγονότα από όλο τον κόσμο.

-Πόσα χρόνια λειτουργείτε, μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που καλύψατε;

Το Livemedia στριμάρει ζωντανά μέσω web και αποθηκεύει υλικό από το 2002.
Ορισμένες και μόνο ενδεικτικές εκδηλώσεις με μεγάλη απήχηση είναι:

12th FIMBA World Maxibasketball Championship Thessaloniki 2013 www.livemedia.gr/album/793

Το Legion Run www.livemedia.gr/legion_run_athens

Wind Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος www.livemedia.gr/10th-wind-alexanderthegreat-international-marathon

Τα Πανελλήνια Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών www.livemedia.gr/11poe

Ζωγράφειο Λύκειο – Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη 150 χρόνια Κ. Π. Καβάφης, Κωνσταντινούπολη www.livemedia.gr/album/774

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων www.livemedia.gr/470-junior-world-championship-2015

Σειρά ομιλιών, ακαδημαϊκών και πολιτικών από το London School of Economics, Λονδίνο http://www.livemedia.gr/grwayoutofcrisis

Κάλυψη των διαγωνισμών Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» της τράπεζας Εurobank

Μετάδοση της Ετήσιας Συνδιάσκεψης Ορθοδοξίας σε πολλαπλές μεταφράσεις www.livemedia.gr/album/818

Μεγάλος αριθμός ιατρικών συνεδρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εδώ μπορεί να δει κάποιος τις σημαντικότερες εκδηλώσεις σε views: www.livemedia.gr/topevents

Συνολικά περισσότεροι από 400 πελάτες, 2.500 εκδηλώσεις 1.500 ζωντανές μεταδόσεις, 150.000 επισκέψεις το μήνα.

-Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της web tv σε σχέση με την παραδοσιακή τηλεόραση;

Τα πλεονεκτήματα είναι η υψηλή ποιότητα εικόνας High Definition και η άμεση διάχυση και αποθήκευση της πληροφορίας όπου υπάρχει internet και κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G. Δεν χρειάζεται να υπάρχει χρονικός περιορισμός στην παρακολούθηση όπως στο πρόγραμμα της τηλεόρασης. Όλοι πλέον έχουμε δίκτυο και κινητό και άρα η web tv είναι άμεσα προσβάσιμη. Μεταξύ των μειονεκτημάτων της webtv είναι το γεγονός ότι η διαφημιστική δαπάνη συνεχίζει να κυριαρχεί στα παλαιά μέσα. O ανταγωνισμός στο web σε θέματα ειδησιογραφίας είναι έντονος και άμεσος. Μεγάλη αναλογία του πληθυσμού συνεχίζει να μην έχει πρόσβαση στο internet, οπότε η τηλεόραση συνεχίζει να διατηρεί μεγάλο μερίδιο.

-Ποιος είναι ο στόχος σας, η αξιοπιστία της είδησης;

Να ταξιδεύει το Livemedia παγκόσμια και να καλύπτει εκδηλώσεις και δράσεις.
Η αξιοπιστία της είδησης είναι αποτέλεσμα της σωστής ειδησεογραφικής έρευνας της δημοσιογραφικής μας ομάδας, αλλά και η μετάδοση της εικόνας αυτούσιας, χωρίς περικοπές.

-Εκτός από ζωντανές καλύψεις και αναμεταδόσεις τι άλλο προσφέρετε;

Παραγωγή εκπομπών και συνεντεύξεων με στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση των πολιτών. Ως κανάλι μετάδοσης ιατρικών συνεδρίων, το Livemedia παρουσιάζει εκπομπές υγείας με τη συμμετοχή καταξιωμένων ιατρών, εκπομπές έρευνας, καθώς επίσης εκπομπές κινηματογράφου και τουριστικές εκπομπές που αναδεικνύουν την Ελλάδα.
http://www.livemedia.gr/webtv

Πρόσφατη μεγάλη παραγωγή του Livemedia είναι το ντοκιμαντέρ, «Μια Ιστορία της Θεσσαλονίκης» για τους 46.000 Εβραίους της πόλης που αφανίστηκαν κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο.
http://www.livemedia.gr/video/190047

Ολοκληρώνεται πριν τις 19 Μαϊου ημέρα γενοκτονίας των ποντίων του 2016 το ντοκιμαντέρ μας «Πόντος, οι Μεγάλες Ώρες» που αφορά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έως την γενοκτονία.

-Το μέλλον των media είναι η web tv;

Το μέλλον των media προβλέπεται δυναμικό. Ανάλογα με το προσωπικό προφίλ μας, θα μας προτείνονται εκδηλώσεις, εκπομπές και news. Αυτό γίνεται μόνο μέσω του web. Άρα απαιτείται ένας συνδυασμός web tv και social media. Το εάν η συσκευή που χρησιμοποιεί ο θεατής είναι κινητή συσκευή, TV ή υπολογιστής, είναι δευτερεύον.

-Πως μπορεί να γίνει εξίσου ανταγωνιστική με την τηλεόραση που ξέρουμε;

Όταν η κινητή τηλεφωνία μας δώσει φθηνό και ταχύτατο internet, τότε τα social media θα σβήσουν την τηλεόραση όπως την ξέραμε.
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το μέλλον των ψηφιακών ΜΜΕ προβλέπεται δυναμικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator