Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων παραχωρείται το "Αλσος Χωροφυλακής" στη Χρυσή Αυγή !!!

0



Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το "Άλσος Χωροφυλακής" στη ΧΑ για τη διεξαγωγή "φεστιβάλ νεολαίας". Ευκαιρία σε ακροδεξιούς θύλακες να βεβηλώσουν και πάλι το μνημείο Μπελογιάννη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Αθηνών, να παραχωρήσει το 'Άλσος Χωροφυλακής' στο φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, για τη διεξαγωγή της "Γιορτής Ελληνικής Νεολαίας" το απόγευμα του Σαββάτου. Για "βαθύτατη προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα κάθε Αθηναίου" κάνει λόγο η δημοτική αντιπολίτευση "Ανοιχτή Πόλη", ενώ και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ "καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή του κ. Καμίνη, που παραχώρησε στη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής". Ιδιαίτερα σκληρή είναι η ανακοίνωση του ΚΚΕ που αναφέρει πως "δίνουν χώρο στους ναζί για να χύσουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο".

"Αν οι ναζί της Χρυσής Αυγής θέλουν να κάνουν μάζωξη ας πάνε σε ένα από τα 10 ακίνητα του αρχηγού τους, του πιο πλούσιου αρχηγού πολιτικού κόμματος" σημειώνει δηκτικά η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου της νεολαίας του κομμουνιστικού κόμματος και κλείνει λέγοντας πως ο λαός θα τους ξαποστείλει εκεί που πραγματικά έχουν θέση: "Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας".

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει το "Άλσος Χωροφυλακής" στη Χρυσή Αυγή για τη διοργάνωση της "γιορτής ελληνικής νεολαίας" νομιμοποιεί την εγκληματική της δραστηριότητα. Δίνουν χώρο στους ναζί για να χύσουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο.

Αν οι ναζί της Χρυσής Αυγής θέλουν να κάνουν μάζωξη ας πάνε σε ένα από τα 10 ακίνητα του αρχηγού τους, του πιο πλούσιου αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής είναι θέσεις υπεράσπισης των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου γι’ αυτό και είναι εχθρικές για τους νέους και τις νέες των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί ως μαντρόσκυλο το σάπιο και διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα που βασανίζει τους πολλούς για να πλουτίζουν οι λίγοι.

Οι ιδέες τους όπως ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο αντικομμουνισμός, ο ναζισμός είναι σάπιες μέχρι το μεδούλι. Δεν στρέφονται μόνο ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες αλλά ενάντια σε κάθε νέο εργαζόμενο, άνεργο, σπουδαστή, μαθητή, σε κάθε νέο και νέα που παλεύει για μία καλύτερη ζωή.

Οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας τελικά θα απομονώσουν τους ναζιστές - εγκληματίες της Χρυσής Αυγής! Δεν θα έχουν τόπο να σταθούν σε καμιά λαϊκή γειτονιά, σε κανένα σχολείο, σε καμιά σχολή. Τελικά, θα τους ξαποστείλουν εκεί που πραγματικά έχουν θέση: Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που γεννάει το φασισμό και τη ναζιστική εγκληματικότητα».
Δίνουν στη ΧΑ, το πάρκο όπου εδράζεται το μνημείο του Μπελογιάννη

Προς το παρόν πάντως, ο Δήμαρχος Αθηνών, κ. Γιώργος Καμίνης δεν έχει απαντήσει στις αντιδράσεις, με φωνές από την δημοτική πλειοψηφία να δείχνουν προς την "νομιμότητα" που τους αναγκάζει να παραχωρήσουν το πάρκο. Μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων πάντως, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας σε μια συμβολική διαμαρτυρία για την απόφαση. Οι διαδηλωτές ανέφεραν μάλιστα πως η δημοτική αρχή παραχώρησε το πάρκο στο οποίο βρίσκεται το μνημείο του Μπελογιάννη

Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο μέλη του φασιστικού κόμματος βεβήλωσαν το μνημείο του «ανθρώπου με το γαρύφαλλο» στο Γουδή, όπου και εκτελέστηκε με τους κομμουνιστές συντρόφους του Καλούμενο, Μπάτση και Αργυριάδη. Οι δράστες κατέστρεψαν το μνημείο βάφοντας τη μαρμάρινη στήλη με τον αγκυλωτό σταυρό.
Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων παραχωρείται το "Αλσος Χωροφυλακής" στη Χρυσή Αυγή !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator