Χαράτσι και στα σταθερά τηλέφωνα βάζει η κυβέρνηση

0



Δεν έχουν τέλος οι φόροι και τα χαράτσια. Πάνω που νομίζαμε ότι η φοροκαταιγίδα τελείωσε ήρθε το δημοσίευμα της «Αγοράς» για να μας επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας και το σταθερό τηλέφωνο, μπαίνει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του νέου πακέτου των έμμεσων φόρων που προωθείται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στην πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση στους δανειστές με το όνομα: Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας προβλέπεται η επιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και ευρυζωνικής σύνδεσης (internet), με τα προσδοκώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 65 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση αυτή συναντά τις αντιδράσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, που ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο. Σύμφωνα με την «Αγορά», το τελικό κόστος για τον καταναλωτή θα είναι κατά πολύ υψηλότερο του 5%, καθώς πάνω στην αύξηση από το νέο τέλος θα επιβληθεί και ο ΦΠΑ!

Στη φορολογική λαίλαπα της έμμεσης φορολόγησης, η οποία πλήττει το σύνολο των φορολογουμένων, ανεξαρτήτως εισοδήματος, σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το προσδωκόμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα από αυτή την πηγή ανέρχεται σε 437 εκατομύρια ευρώ, με τον... αστερίσκο πως δεν θα περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση.
Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χαράτσι και στα σταθερά τηλέφωνα βάζει η κυβέρνηση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator