Ξαφνικός θάνατος για όσους χάνουν έστω και μια δόση της ρύθμισης

0



Σε ξαφνικό θάνατο οδηγεί εκατομμύρια οφειλέτες του δημοσίου μια πρόβλεψη η οποία περιλαμβάνεται στο συμπληρωματικό κείμενο του τρίτου μνημονίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αγοράς», πλέον όποιος δεν αποπληρώσει εγκαίρως μια δόση στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, είτε από ληξιπρόθεσμες, είτε από τρέχουσες οφειλές, θα υφίσταται αυτομάτως τις κυρώσεις.

Επιπλέον οι δανειστές απαιτούν να μη γίνει και καμία άλλη ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών, ούτε παράταση του υπάρχοντος καθεστώτος των 100 δόσεων.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα με αυτό τον τρόπο οι δανειστές θεωρούν ότι θα εισπράξουν άλλα 900 εκατομμύρια ευρώ έως το 2018 αφού από εδώ και πέρα θα ξεκινούν αυτομάτως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δημεύσεις λογαριασμών, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής.

Το καθεστώς που ισχύει σήμερα υπαγορεύει με βάση τη ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2015 πως ο οφειλέτης χάνει τα ευεργετικά προνόμια αν δεν καταβάλλει 2 ή 3 δόσεις, ανάλογα με το χρονικό εύρος που έχει επιλέξει για τη ρύθμιση.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2016 προβλέπεται ότι μπορεί να πληρώσει τις οφειλές του εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες, έως το τέλος του 2017 εντός 15 ημερών και από την 1η Ιανουαρίου του 2018 θα πρέπει να πληρώνει εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους. Όπως προκύπτει από το νέο συμπληρωματικό κείμενο του μνημονίου όμως όλα αυτά αλλάζουν άρδην. Βυθίζοντας στην απόγνωση φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξαφνικός θάνατος για όσους χάνουν έστω και μια δόση της ρύθμισης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator