Δ. Ραψωματιώτης: «Πρεσβεύω το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Επιμελητηρίου και εργάζομαι ήδη γι’ αυτό!»

0


Ο Επιχειρηματίας Δ. Ραψωματιώτης ξεπερνώντας τα εσκαμμένα και τη νοοτροπία ετών, μιλά - 9 μήνες πριν τις κάλπες στο Επιμελητήριο Κορινθίας - για αλλαγή νοοτροπίας. Απαλοιφή πολιτικών και κομματικών γραμμών, ενιαία επιχειρηματική δράση και αποτέλεσμα για το επιχειρείν, ήτοι στήριξη και διέξοδο.


«Προτείνουμε κάτι δύσκολο. Ένα ενιαίο και μοναδικό ψηφοδέλτιο. Ο καθένας μας μπορεί προφανώς να κρατήσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τα πιστεύω του όμως ως επιχειρηματίες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, απεναντίας πρέπει να ενωθούμε για να δώσουμε μια άλλη δυναμική στο επιμελητήριο! Χρειάζεται αυτή η δυναμική για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις» θα σημειώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του σκιαγραφώντας ένα πρόσφορο πλέον έδαφος και ένα περισσότερο ώριμο επιχειρείν για την υλοποίηση της ιδέας ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, ενός Επιμελητηρίου απαλλαγμένο από ομάδες και κόμματα.

«Υπηρετώ το θεσμό του Επιμελητηρίου για 15 χρόνια, είτε από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, είτε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Από την αρχή αυτής της πορείας πρεσβεύω πως στο επιμελητήριο πρέπει να ξεχάσουμε τα κομματικά, να ξεχάσουμε τις ομάδες και να λειτουργήσουμε επιχειρηματικά. Να μπορέσουμε να δώσουμε στήριξη και διέξοδο στις επιχειρήσεις. Στήριζα αυτήν μου τη θέση και τότε, σε εποχές που τα κόμματα είχαν δυναμική και καθόριζαν τα πάντα, και το πλήρωσα κιόλας» θα παραδεχτεί ο Επιχειρηματίας, αισθανόμενος ταυτόχρονα δικαιωμένος από την κίνηση πολλών επιχειρηματιών σήμερα να συνταχθούν στην γραμμή αυτή και φιλοσοφία και να ταχθούν στο πλευρό του στηρίζοντας τον ανοιχτά!

«Οι συζητήσεις για το ενιαίο ψηφοδέλτιο έχουν ξεκινήσει» αποκαλύπτει ο Δημήτρης Ραψωματιώτης 9 μήνες πριν από τις κάλπες ( ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τις ορίζει έως τον Φεβρουάριο του 2017) και σημειώνει πως ήδη είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν «παρών» στην προσπάθειά του δίνοντας του μάλιστα και το «πράσινο φως» για την ανακοίνωση των ονομάτων τους. Ο ίδιος ωστόσο θεωρώντας πως είναι ακόμα νωρίς , θέτει σε 2η μοίρα τις ανακοινώσεις και δίνει όλη του την προσοχή στην επίτευξη του αρχικού στόχου, το ενιαίο ψηφοδέλτιο! «Δεν προτίθεμαι να τρέξω ν' ανακοινώσω πρώτος ονόματα για να κερδίσω πιθανώς κάτι ή για ν' αλλάξω κάτι σε συσχετισμούς ή ομάδες. Δε μ' ενδιαφέρουν όλα αυτά. Έχω ένα συγκεκριμένο στόχο και θα τον υπηρετήσω μέχρι τέλους!»

Το πλήθος των ονομάτων που «ακούγονται» το τελευταίο διάστημα δε φαίνεται να προβληματίζει τον επιχειρηματία. Όπως ο ίδιος λέει είναι «σημείο» της κρατούσας πολιτικής κατάστασης, αλλά και της διάθεσης κάποιων να κινήσουν νήματα. «Οι υποψηφιότητες και τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά. Αυτό έχει να κάνει και με την πολιτική κατάσταση και με την προσπάθεια ορισμένων ανθρώπων να βρεθούν σε θέσεις και να παίξουν ρόλους μελλοντικά. Είτε αυτοί οι οποίοι συζητούνται για να μπουν μπροστά, είτε αυτοί που φαίνεται ότι είναι από πίσω και προωθούν κάποια ονόματα. Γνωρίζω πως γίνονται αναφορές ονομάτων, ενώ οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται κάποιοι άλλοι όμως θέλουν να τους βάλουν μπροστά. Είναι όλα αυτά μέσα στην διαδικασία αν και είναι λίγο νωρίς. Στο τέλος πιστεύω δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε σ' ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και να προχωρήσουμε για το καλό όλων μας.»

Για τον Δημήτρη Ραψωματιώτη ο θώκος του Προέδρου του Επιμελητηρίου δεν αποτελεί «σκαλοπάτι», κόντρα στην παγιωμένη νοοτροπία ετών. Άλλωστε, έχει αποδείξει με τη δράση και παρουσία του στο επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του νομού και της Περιφέρειας πως προτεραιότητά του δεν αποτελεί μια τέτοιου είδους ανέλιξη. Ως άνθρωπος της δράσης και του αποτελέσματος δεν επιδιώκει την «καρέκλα», αλλά τη δυναμική ενός ρόλου, ο οποίος θα προσφέρει στην κοινωνία και το επιχειρείν το βέλτιστο αποτέλεσμα. «Μου έχουν γίνει προτάσεις κατά καιρούς για ν' ασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση, και με το θεσμό της Νομαρχίας αλλά και της Περιφέρειας. Τις έχω αρνηθεί. Δε νομίζω ότι μπορώ ν' αλλάξω τώρα!»
Δημοσίευση: Μαΐου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δ. Ραψωματιώτης: «Πρεσβεύω το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Επιμελητηρίου και εργάζομαι ήδη γι’ αυτό!»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator