Στο 1o Forum της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κροατία ο Παπαγγελόπουλος

0

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αγγελος Παπαγγελόπουλος στο 1o Forum της στρατηγικής της Ευρωπαικής Ένωσης για την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας που διοργανώθηκε από την Ευρωπαική Επιτροπή και την Κροατική Κυβέρνηση την 12 και 13 Μαίου 2016.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξέχουσα προτεραιότητα την συμμετοχή της στην στρατηγική και όχι μόνο παρακολουθεί στενά τις εργασίες αλλά διά των εκπροσώπων της συμμετέχει, διαβουλεύεται και διαμορφώνει προοπτικές και προτάσεις στους τέσσερις θεματικούς πυλώνες της στρατηγικής. α) Γαλάζια Ανάπτυξη, β) Διασύνδεση της Μακροπεριφέρειας, γ) Περιβαλλοντική ποιότητα και δ) Βιώσιμος Τουρισμός.

Κύριος ομιλητής ήταν η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Corina Cretu ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν υπουργοί κρατών μελών της Μακροπεριφέρειας, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ. Από Ελληνικής πλευράς μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και άλλοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγγελος Παπαγγελόπουλος, κατά την διάρκεια του Forum και ιδιαίτερα στο πλαίσιο των B2B συναντήσεων είχε την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων με στελέχη εθνικών, περιφερειακών, και τοπικών διοικήσεων, εκπροσώπους του τομέα των επιχειρήσεων, ακαδημαικούς αλλά και κοινωνικούς φορείς της μακροπεριφέρειας για περαιτέρω συνεργασία και υποβολή κοινών προτάσεων προς υλοποίηση και οι οποίες σύντομα θα δημοσιοποιηθούν.
Δημοσίευση: Μαΐου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στο 1o Forum της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κροατία ο Παπαγγελόπουλος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator