Ποιος στο καλό είναι ο Πολάκης;

0



Ένας τύπος που παριστάνει τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, ο Παύλος Πολάκης, εκλεγμένος με το ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ μπρουτάλ ανδρισμού και επιβολής όπως αρμόζει σε έναν άντρα σωστό και βαρύ βρε αδερφέ.

Το Άλφα Αρσενικό αυτό, μετά από τις απειλές και τον τραμπουκισμό σε δημοσιογράφο πριν μερικούς μήνες σε συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας, επέστρεψε με νέες δηλώσεις επιτιθέμενος σε media, στο ΔΝΤ, στη Βελκουλέσκου, και σε 25χρονους (?) και τους έβαλε όλους στη θέση τους, όπως θα έπρεπε να κάνουν οι σωστοί οι Κρητικοί που δε σηκώνουν και πολλά.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Παύλος Πολάκης, ούτε το ότι αυτός είναι υπουργός. Το πρόβλημα είναι η λογική την οποία έχει αυτός ο άνθρωπος και οι όμοιοί του. Η λογική που επιβάλλει πως το σωστό αρσενικό πρέπει να «χτυπάει το χέρι στο τραπέζι», και όταν τον προβοκάρουν «να τους θάβει τρία μέτρα κάτω από τη Γη». Είναι η λογική του Ελληνάρα. Η λογική του τραμπούκου. Η λογική που θεωρεί τη βία από τον (σωστό) άντρα αναγκαία ως μέσο επιβολής. Το πρόβλημα είναι οι Πολάκηδες.

Και δε θέλω ούτε να καθαγιάσω τα media, που κατά βάση τα τελευταία χρόνια λειτουργούν ως απολογητές των μνημονίων, ως πλυντήρια του φασισμού, και κυρίως ως "σκυλιά του καθεστώτος" που ελέγχονται από μια ελίτ, που συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το λαό.

Ούτε θέλω να δώσω δίκιο στους κάθε λογής μνημονιακούς που έπεσαν να φάνε τον Πολάκη. Καλά κάνανε, αλλά δε μας ενδιαφέρει η γνώμη τους.

Ούτε θέλω να συνδέσω τους κρητικούς με τη βία, το σεξισμό και την πατριαρχία. Το ότι ανάμεσά τους υπάρχουν Πολάκηδες δε λέει τίποτα.

Αυτό που θεωρώ μείζον και θέλω να αναδείξω, είναι πως αυτή η λογική υπάρχει στη χώρα μας. Η λογική του ότι ο «παλιός» μπορεί να βρίζει και να κάνει ό,τι θέλει, ειδικά αν πρόκειται για Άντρα που δε σηκώνει και πολλά πολλά. Η λογική του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Ε λοιπόν όχι. Δεν ξέρω ποιος στο καλό είναι ο Πολάκης, και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω.

Ξέρω ότι πρόκειται για έναν Ελληνάρα, που νομίζει ότι του αξίζει σεβασμός, μόνο και μόνο επειδή ακριβώς είναι Ελληνάρας.

Ξέρω ότι πρόκειται για έναν θιασώτη μιας αντίληψης η οποία οφείλει να βρίσκει απέναντί της κάθε νέο, κάθε αγωνιστή, κάθε προοδευτικό, κάθε πολίτη αυτής της χώρας που οραματίζεται να χτίσει αυτόν τον τόπο από την αρχή, με νέα υλικά, με νέο τρόπο, που δε θα χωρά τους Πολάκηδες.

Και κυρίως, πριν ανοίξει το στόμα του ο αναπληρωτής υπουργός του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για τους 25χρονους που μόλις πήραν πτυχίο, θα πρέπει να γνωρίζει πως πρόκειται για βιοπαλαιστές πολύ πιο σκληρούς από αυτόν, που τρέχουν σε 2 ή και 3 δουλειές (αν είναι στο 50% των «τυχερών») για 300 και 400 ευρώ, βαράνε υπερωρίες χωρίς να αποζημιώνονται, μεταναστεύουν, μένουν με τους γονείς τους, και έχουν στερηθεί κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Και ευθύνη για αυτό έχει η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Πολάκης και το κόμμα του.

Αν δε θέλει λοιπόν να μάθει από ανθρώπους που όντως γνωρίζουν πέντε πράγματα παραπάνω από αυτόν (όπως πχ την επιστημονική ονομασία του HIV, που δεν είναι «χιβ»), το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να τους σεβαστεί, να σκύψει το κεφάλι, και να το βουλώσει.

Αν θέλει να τον σεβαστούμε, πρέπει να ζητήσει και συγνώμη και να παραιτηθεί. Μέχρι τότε θα είναι απλά ένας αστείος που χτυπάει το στήθος του για να επιβεβαιώσει την αρρενωπότητα του.
Και αυτό απέχει πολύ από το «αναπληρωτής υπουργός Υγείας»...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιος στο καλό είναι ο Πολάκης;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator