Βίντεο: Τραυματισμός-σοκ του αρχηγού της αστυνομίας στις Βρυξέλλες

0



Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα χθες, Τρίτη, στις Βρυξέλλες, σε πορεία κατά της λιτότητας την ώρα που διεξαγόταν το Eurogroup.

Η μεγάλη πορεία συγκέντρωσε πάνω από 60.000 διαδηλωτές. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της, επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα στα Βελγικά ΜΑΤ και 100 περίπου κουκουλοφόρους. Η ομάδα των κουκουλοφόρων ξέφυγε από τον κεντρικό όγκο της διαδήλωσης και άρχισε να ρίχνει αντικείμενα σε αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με κανόνια νερού και ρίψη δακρυγόνων.

Ο βασικός διοικητής της αστυνομίας των Βρυξελλών, Pierre Vandersmissen, ήταν μεταξύ των τραυματιών μαζί με έναν άλλο αστυνομικό, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τραυματισμός του Pierre Vandersmisse καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο. Πριν τον τραυματισμό του φαίνεται να κυνηγάει διαδηλωτές με σπρέι πιπεριού, την ώρα που αστυνομικοί με πολιτικά προβαίνουν σε προσαγωγές:



Ο Pierre Vandersmisse μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Συνολικά οι αρχές συνέλαβαν 10 άτομα.

Οι διαδηλωτές, που έφτασαν στη βελγική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Όχι στην εβδομάδα των 45 ωρών", "Μην αγγίζετε τις συντάξεις μας" και "Όχι στην (εργασιακή) ευελιξία". Συνθήματα που το τελευταίο διάστημα ακούγονται και στη Γαλλία.

Τα συνδικάτα, με την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως το PS ή το Κόμμα των Εργατών (PTB, ριζοσπαστική αριστερά), τάσσονται κατά της αναγωγής του εργάσιμου χρόνου σε ετήσια βάση, κάτι που θα σήμαινε ότι οι εργοδότες θα μπορούσαν να επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους εβδομάδες εργασίας 45 ωρών, ακολουθούμενες από περιόδους με μειωμένο ωράριο εργασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αφότου ανέλαβε την εξουσία, ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ έχει λάβει μέτρα που ενόχλησαν ιδιαίτερα τους κοινωνικούς εταίρους, όπως ήταν το προσωρινό πάγωμα των μισθών και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη μέχρι το 2030. Τα συνδικάτα έχουν ανακοινώσει σειρά κινητοποιήσεων -απεργίες και διαδηλώσεις- μέχρι το φθινόπωρο.

Πάντως, ακόμη και ο ίδιος ο "ισχυρός" της λιτότητας, Β. Σόιμπλε, σε δηλώσεις του πριν ξεκινήσει το χθεσινό Eurogroup δήλωνε πως καταλαβαίνει "τις κοινωνικές αντιδράσεις" και πως θα πρέπει να επανεξεταστεί το οικονομικό πλάνο της Ευρωζώνης, με ορίζοντα της επερχόμενες γερμανικές εκλογές. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει πως συνολικά "εντός Ε.Ε. η ανεργία στους νέους μειώνεται σταδιακά".
Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βίντεο: Τραυματισμός-σοκ του αρχηγού της αστυνομίας στις Βρυξέλλες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator