Το μοιραίο λάθος των Ελλήνων

0


Κάνουμε δυστυχώς όλοι το εξής λάθος: νομίζουμε πως οι φόροι και όλα τα άλλα που μας επιβάλλονται δεν θα εισπραχθούν ποτέ, επειδή δεν έχουμε τα απαραίτητα εισοδήματα. Λογικά λοιπόν δεν ανησυχούμε, ενώ αρκετοί δεν κατανοούν γιατί οι δανειστές επιμένουν σε νέους φόρους, αφού αυξάνονται συνεχώς οι ανείσπρακτοι – μαζί με τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες.

Εν τούτοις, αυτοί που τους επιβάλλουν δεν έχουν στόχο τα εισοδήματα, αλλά τα περιουσιακά μας στοιχεία, τα οποία φυσικά υπάρχουν (γράφημα) – οπότε με αυτά θα πληρωθούν τα χρέη. Όσοι δεν έχουν βέβαια περιουσία δεν θα πληρώσουν, αλλά στη θέση τους θα πληρώσουν οι υπόλοιποι.


Επομένως, είναι ανόητο να μην ανησυχούμε για τα χρέη που συσσωρεύονται, όταν την ίδια στιγμή οι τιμές των περιουσιακών μας στοιχείων καταρρέουν – γεγονός που σημαίνει πως αφενός μεν τα χρέη αυξάνονται και από τους τόκους, αφετέρου πως η περιουσία μας θα κατασχεθεί στο 10% της πραγματικής της αξίας.

Φυσικά οι δανειστές θα τοποθετήσουν τους οικονομικά ασθενέστερους, αυτούς δηλαδή που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, εναντίον των οικονομικά ισχυρότερων – με αυθαίρετες συχνά κατηγορίες για διαφθορά, φοροδιαφυγή κλπ.

Με τον τρόπο αυτό οι τοκογλύφοι θα διευκολυνθούν να κλέψουν την περιουσία της μεσαίας και ανώτερης τάξης (οι πολύ πλούσιοι δεν έχουν συνήθως φόβο), ενώ ταυτόχρονα θα επευφημούνται από τους φτωχούς – αφού έτσι θα υποφέρουν λιγότερο, επειδή η φτώχεια είναι κυρίως συγκριτικό μέγεθος. Δηλαδή, όταν όλοι γύρω μας είναι εξίσου φτωχοί με εμάς, υποφέρουμε λιγότερο.

Πηγή Analyst

Δημοσίευση: Μαΐου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το μοιραίο λάθος των Ελλήνων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator