Πανελλήνιες 2016: Μεγάλες ανατροπές στις Βάσεις

0Στην τελική ευθεία βρίσκονται χιλιάδες τελειόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ της χώρας, που αναμένουν με αγωνία το νέο σύστημα εξετάσεων των Πανελληνίων 2016 - Ποιες οι εκτιμήσεις των ειδικών για τις Βάσεις 2016

Μεγάλες ανατροπές στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένονται φέτος, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για πτώση ακόμα και 4.000 μορίων.

Οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές, όπως οι Ιατρικές, θα παρουσιάσουν πτώση τουλάχιστον 600 μορίων σε σχέση με το 2015.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις Νομικές Σχολές - για τη σχολή της Αθήνας η βάση εκτιμάται στα 17.500 μόρια - ενώ στις υψηλόβαθμες Οικονομικές Σχολές και στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια.

Η μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως έως και των 4.000 μορίων, αναμένεται, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η «Ημερησία», σε παιδαγωγικά τμήματα της επαρχίας.

Δεν πρέπει να αποκλείεται, μάλιστα, να καταγραφούν και τμήματα στα οποία η βάση θα είναι της τάξης των μερικών χιλιάδων μορίων, καθώς μόλις το 6% του συνόλου των υποψηφίων όλων των προσανατολισμών φαίνεται να επιλέγουν το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Η αναθεώρηση των επιστημονικών πεδίων, τα λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα και η απουσία της προσμέτρησης των προφορικών σχολικών βαθμών θα φέρουν μεγάλες ανατροπές στις βάσεις, όπως προκύπτει από την προσπάθεια αποτύπωσης των αναμενόμενων βάσεων εισαγωγής που έκανε ο εκπαιδευτικός φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας.

newsbomb.gr
Δημοσίευση: Μαΐου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πανελλήνιες 2016: Μεγάλες ανατροπές στις Βάσεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator