ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ»

0


Νέες πρωτοβουλίες για την  κάλυψη αναγκών των ανέργων, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Μέχρι σήμερα 5.057 απολυμένοι και νέοι που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης για την περίοδο 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 47,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για απολυμένους από 62 συνολικά επιχειρήσεις του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης, των εταιριών Nutriart, Sprider Stores Α.Ε, Οδυσσεύς Φωκάς.

Τώρα, έχει δοθεί και το «πράσινο φως» για την ένταξη των απολυμένων του σουπερμάρκετ «Λάρισα» στο πρόγραμμα των 6,4 δισ. ευρώ.  Εξαντλούνται όλα τα περιθώρια, για να χρησιμοποιηθούν οι πόροι των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ανέργων, τονίζουν από το υπουργείο Εργασίας.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ που μπορεί να αξιοποιηθεί για την υποστήριξη των ανέργων», τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τον χαιρετισμό της στην  εκδήλωση δημοσιότητας για τις δράσεις στήριξης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης  σε απολυμένους εργαζόμενους, από επιχειρήσεις που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η οποία  πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 Η αρμόδια υπουργός, ξεκαθάρισε ότι «την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ραντεβού με εκπροσώπους των 450 εργαζομένων της εταιρείας οπότε και θα γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα».

Η Ράνια Αντωνοπούλου αναφέρθηκε και στην περίπτωση των 557 απολυμένων της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Λάρισα», λέγοντας ότι η Κομισιόν ενέκρινε το αίτημα που είχε υποβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας και είναι θέμα χρόνου η ένταξή τους σε δράση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης, προϋπολογισμού 6,4 εκατομμυρίων ευρώ.

 Σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα στην ένταξη απολυμένων σε προγράμματα του Ταμείου ξεκαθάρισε ότι, «υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις, αλλά εγγυώμαι ότι οι κωλυσιεργίες του παρελθόντος όσον αφορά το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης έχουν τελειώσει.

Δεν είναι κατανοητό για ποιο λόγο υπάρχουν απολυμένοι από το 2012-2013 και φτάσαμε στα τέλη του 2015 να έρθουμε για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε την τελική έγκριση για να υλοποιηθούν τα προγράμματα».

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, τονίστηκε ότι, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) δημιουργήθηκε με βάση τον κανονισμό 1927/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σκοπός του είναι η παροχή άμεσης και έκτακτης υποστήριξης σε απολυμένα άτομα.

Μέσω του ΕΤΠ παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λήψη μέτρων στήριξης των εργαζομένων που απολύονται λόγω παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης ή εξαιτίας των μεγάλων αλλαγών που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση στη μορφή του παγκόσμιου εμπορίου, στις περιπτώσεις όπου οι απολύσεις αυτές έχουν σοβαρό ανεπιθύμητο αντίκτυπο στην τοπική ή περιφερειακή οικονομία.
Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator