Στα όρια της γενικής εξέγερσης η Γαλλία!

0



Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις στη Γαλλία ενάντια στο σχέδιο μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 3 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων σημειώθηκαν και επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις προχωρούν επτά γαλλικά συνδικάτα και φοιτητικές ενώσεις ζητώντας την απόσυρση των αλλαγών στα εργασιακά. Τα συνδικάτα CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, UNL και FIDL, τα οποία χαρακτηρίζουν τον νόμο «ανεπίδεκτο βελτίωσης», κατεβαίνουν ξανά στο δρόμο με αίτημα την πλήρη απόσυρση του νόμου ελ Κομρί.


Πρόκειται για την τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε έναν μήνα, πριν φτάσει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη. Η υπουργός Εργασίας έχει αφαιρέσει κάποιες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις προκειμένου το κείμενο να γίνει αποδεκτό, ωστόσο οι αντιτιθέμενοι στο νομοσχέδιο ζητούν την απόσυρσή του κρίνοντας ότι είναι πολύ ευνοϊκό για τους εργοδότες και παράγοντας αβεβαιότητας για τους εργαζόμενους

Κατά τα συνδικάτα, ο νέος νόμος απορρυθμίζει την αγορά εργασίας ειδικά όσον αφορά την εργασία των νέων. Για την κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς, είναι τμήμα των μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στη μείωση της ανεργίας -το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του γάλλου προέδρου, και μέτωπο στο οποίο ακόμη δεν έχουν φανεί σημαντικά αποτελέσματα.

Εντωμεταξύ, στις πλατείες συνεχίζεται το κίνημα Nuit Debout (Η Νύχτα των Ορθίων) το οποίο ξεκίνησε στην Place de la Republique στις 31 Μαρτίου με στόχο τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά. Ανάλογες νυχτερινές συγκεντρώσεις έχουν διοργανωθεί έκτοτε σε κεντρικές πλατείες άλλων γαλλικών πόλεων.

Συγκρούσεις και στη Ναντ

Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και σε αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν και στη Νάντ, λίγο μετά την έναρξη μιας πορείας στην οποίας συμμετείχαν 8 με 9 χιλ. διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 20.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι 3 σοβαρά
Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι 3 σοβαρά



Δημοσίευση: Απριλίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα όρια της γενικής εξέγερσης η Γαλλία!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator