Χάος στο Ελληνικό - Πάνω από 6.000 πρόσφυγες ζουν στο παλιό αεροδρόμιο

0


Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό κρούει η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ», εξαιτίας της παραμονής περίπου 6.000 προσφύγων και μεταναστών στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας, που έχει διαμορφωθεί.

Σε επιστολή-έκκληση κάνει λόγο για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του χώρου.

«Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις, αλλά και πέριξ αυτών, έχει πλέον καταστεί ανεξέλεγκτη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους, δεδομένου ότι στους παραχωρηθέντες χώρους έχουν μεταφερθεί περίπου 6.000 πρόσφυγες, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που έχει δεσμευθεί το υπουργείο να μεταφέρει, αλλά κυρίως ξεπερνά τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας της εγκατάστασης με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακραίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις...», αναφέρει η επιστολή και συνεχίζει:

«Επίσης, αν και έχει παραχωρηθεί μόνο το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου αφίξεων, όπως μας ζητήθηκε από το Υπουργείο, οι πρόσφυγες έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα κτίρια της εισόδου του πρώην Αεροδρομίου και έχουν στήσει σκηνές στις πυλωτές αυτών των κτιρίων».

«Δεδομένου δε ότι ορισμένες εγκαταστάσεις (εκθεσιακό κέντρο, βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ κλπ.) φιλοξενούν εκδηλώσεις, τις οποίες προφανώς επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση περαιτέρω προβλημάτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων», καταλήγει.

Δημοσίευση: Απριλίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χάος στο Ελληνικό - Πάνω από 6.000 πρόσφυγες ζουν στο παλιό αεροδρόμιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator