Λεφτά υπάρχουν για την ΕΡΤ- δώρο 2,7 εκ.για υπερωρίες

0Ποσό 2.703.807 ευρώ θα δοθεί ως υπερωρίες στους 1930 εργαζόμενους της ΕΡΤ για το 2015. Ή απόφαση ενεκρίθη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Αδιατάρακτο παραμένει το «βασίλειο της ΕΡΤ» το οποίο συνεχίζει τις κοστοβόρες πρακτικές του χάριν στην αδιατάρακτη χρηματοδότησή του από τον έλληνα φορολογούμενο μέσω του ειδικού τέλους στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Στις προσλήψεις εξωτερικών συμβούλων, στην αποκάλυψη της προκήρυξης για εξωτερικά συνεργεία και τεχνικό εξοπλισμό ύψους 2,45 εκατ. ευρώ έρχεται να προστεθεί και η έγκριση εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. ποσού 2.708.807 ευρώ για την πληρωμή υπερωριών των εργαζομένων για το 2015.

Η απόφαση του Δ.Σ της ΕΡΤ - κατόπιν έγκρισης και του μετόχου της εταιρίας που είναι το ΥΠΟΙΚ - δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, με αριθμό φύλλου 568 συνοδεία μάλιστα σχετικού πίνακα.

Για τις απογευματινές υπερωρίες οι εργαζόμενοι δικαιούνται 708.243 ευρώ, για τις νυχτερινές 694.227 ευρώ, ενώ για τα σαββατοκύριακα 1.298.337 ευρώ, συνολικό ποσό 2.708.807 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα μοιραστούν οι 1930 επαναπροσληφθέντες εργαζόμενοι της ΕΡΤ που επέστρεψαν άπαντες στο Ραδιομέγαρο με το σκεπτικό ότι θα καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες της δημόσιας τηλεόρασης.

Ως αιτιολογία της υπερωριακής δαπάνης διαβάζουμε στο ΦΕΚ «προκειμένου να είναι εφικτή η εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας και η ομαλή διεξαγωγή των λειτουργιών και υπηρεσιών της ΕΡΤ »Τα 2,45 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για τα εξωτερικά συνεργεία

'Ενα από τα επιχειρήματα για την επαναπρόσληψη ολόκληρου του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ ήταν ότι η δημόσια τηλεόραση θα κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες της με ίδια μέσα, ώστε να μπει ένα τέλος στις πολυδάπανες και «αμαρτωλές» εξωτερικές παραγωγές του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος.

Ωστόσο για άλλη μια φορά επελέγη η δαπανηρή λύση των εξωτερικών αναθέσεων, το κόστος των οποίων φτάνει τώρα τα 2,45 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά ο...λογαριασμός

Για μονοκάμερα συνεργεία (ENG) : 800.000 €

Για δορυφορικά συνεργεία (SNG) : 700.000 €

Για πολυκάμερα Οχήματα Εξωτερικών μεταδόσεων (OB VAN):900.000 €

Για συνεργεία συλλογής και απεικόνισης στατιστικών : 55.000 €

Είναι χαρακτηριστικό για ένα απλό τηλεοπτικό συνεργείο δύο ατόμων η ΕΡΤ προσφέρει 129 € για μια 8ωρη βάρδια, ενώ για τα δορυφορικά συνεργεία το κόστος φτάνει τα 650€ τη βάρδια.

Στα δε οχήματα το κόστος εκτοξεύεται, καθώς η ημερήσια αποζημίωση ξεκινά από τα 1.000€ και φτάνει έως και τα 20.000€ για την κάλυψη αγώνων Champions League. Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι στα 20.000€ ανά ημέρα δε συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό (π.χ. χειριστές καμερών, μίξη και ρύθμιση εικόνας, video replay), καθώς προβλέπεται έξτρα κονδύλι 10% για την πλήρη επάνδρωση του συνεργείου.

Δημοσίευση: Απριλίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Λεφτά υπάρχουν για την ΕΡΤ- δώρο 2,7 εκ.για υπερωρίες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator