"Αξιοποίηση" στο Κοκκώσι, vol.2

0Περίεργες κινήσεις παρατηρούμε τελευταία στον υδροβιότοπο του Κοκκωσίου στην ενότητα Σαρωνικού. Μια περιοχή που από την πρώτη στιγμή παλεύουμε για να σώσουμε, να αξιοποιηθεί, σωστά και αρμονικά με το περιβάλλον και να μην πωληθεί, εφόσον έχει περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ.  Να θυμίσουμε πως ο Δήμος Κορινθίων έχει πάρει ομόφωνη απόφαση  στις 16-4-2015 , να διεκδικηθεί το κτήμα από το ΤΑΙΠΕΔ, προς αξιοποίηση ως χώρος άθλησης και αναψυχής.

Ωστόσο:

Στις 19-2-2016 εργολάβος με την παρουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Γαλατακίου, έκοψαν από την ρίζα 7 ευκαλύπτους που υπήρχαν χρόνια στην είσοδο του κτήματος, με την δικαιολογία ότι ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Τόσο χαμηλά ήταν το πρόβλημα που έπρεπε σχεδόν να ξεριζωθούν; Το Τοπικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα; Λίγα μέτρα μετά το γήπεδο,  μπροστά από ιδιόκτητο κτήμα, γιατί οι ευκάλυπτοι παραμένουν «αγκαλιασμένοι» με τα καλώδια;

Μαθαίνουμε πως τοπικός σύλλογος έχει κάνει επισκευές και έχει εγκαταστήσει τα γραφεία του στα αποδυτήρια του γηπέδου που υπάρχει μέσα στο κτήμα. Έχουν πάρει άδεια από την Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου ή το ΤΑΙΠΕΔ για την ενέργειά τους αυτή; Και αν η χρήση του κτίσματος αυτού βοηθάει στην ανάπτυξη του χώρου ή στην ενίσχυση της διεκδίκησής του,  έχει δοθεί η δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι της περιοχής ώστε να ισχυροποιηθεί η δράση αξιοποίησης; Υπάρχει απόφαση του τοπικού συμβουλίου για το θέμα;

Την 6-3-2016 σε εθελοντικό «καθαρισμό» που οργάνωσε ενόψει  Καθαρής Δευτέρας ο ίδιος σύλλογος, παρουσία του προέδρου του Γαλατακίου αλλά και δημοτικού σύμβουλου της πλειοψηφίας από την περιοχή,  ένα σκαπτικό μηχάνημα  άρχισε να «καθαρίζει» τις καλαμιές του υδροβιότοπου, τα αγριολούλουδα και μερικά δέντρα, για να φτιάξει δρόμο προς την παραλία, κίνηση η οποία διακόπηκε από άλλους κατοίκους της περιοχής.  Υπάρχει κάποια άδεια που έχει ο σύλλογος ή ο τοπικός Πρόεδρος για εργασίες μέσα στο κτήμα και τον υδροβιότοπο; Είναι ενήμερο το τοπικό συμβούλιο για τις ενέργειες αυτές; Υπάρχει απόφαση του τοπικού συμβουλίου για  τις παραπάνω ενέργειες;

Ως Πρωτοβουλία έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Το κτήμα και η παραλία στο Κοκκώσι είναι ένα από τα σημεία όπου δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αυθαιρετήσει. Δεν θα επιτρέψουμε στην καταστροφική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να προστεθεί και η διάθεση κάποιων να την «αξιοποιήσουν» περισσότερο. Το Κοκκώσι είναι για εμάς ένα σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την μοναδικότητά του αλλά και για τον συμβολισμό της αντίστασης σε κακόβουλες ενέργειες, από όποιον/όποια κι αν προέρχονται. Σε κάθε τέτοια ενέργεια θα μας βρείτε από εδώ και πέρα μπροστά σας.

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

Δημοσίευση: Μαρτίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Αξιοποίηση" στο Κοκκώσι, vol.2"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator